2018. október 26., péntek

Régimódi almamártás


Hozzávalók: 3 nagyobb alma, őrölt szegfűszeg , őrölt fahéj, csipet só, citrom reszelt héja, 3-4 evőkanál tejföl, 1 evőkanál vaj és 1 evőkanál liszt.
 🍎
Elkészítése: Az almát megpucoltam felkockáztam és edénybe tettem annyi vizet öntöttem rá hogy éppen ellepje .Csipet sót, szegfűszeget és fahéjat tettem hozzá  addig főztem még az alma puha lett ekkor leturmixoltam/ más módon is lehet pürésíteni, közben a vajat felmelegítettem rászórtam a lisztet és kicsit  pirítottam majd félretettem hűlni. Ezzel a vajas lisztes keverékkel sűrítettem be az almát majd hozzákevertem a tejfölt és összefőztem.😋( Kb dupla ennyi mennyiség lett a másik felét vízben főtt krumplival  bekanalaztam mert nagyon ízlett!)
 Jó étvágyat kívánok !

2 megjegyzés:

Vicuska írta...

Így elkészítve nagyon szeretem!

Éva írta...

Vicuska ennek örülök!