2018. október 12., péntek

Sajtos rúd

Kevés megmaradt sajt megmentése volt a célom mikor elkészítettem 😊
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 2,5 dkg olvasztott margarin, 1 felvert tojásnak a fele a tésztába másik felével kentem,só, 1 dl langyos tej, 1,5 evőkanál tejföl,sajt mennyiségét nem mértem (2-3 dkg lehetett a lapsajt amit  összehajtogatva reszeltem le!).
🍂
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem az élesztőt  kiskanál cukorral és liszttel elkevertem hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a hozzávalókat a felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát. Letakarva kb. 40' hagytam kelni  majd enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam és négy részre vágtam ezeket  egyenként  hosszúkás formára nyújtottam  és szélességében is  kicsit nyújtottam majd feltekertem  és a tészta tetejét kicsit lenyomtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és még 15' pihentettem ezalatt 180 C fokra előmelegítettem a sütőt. Maradék tojással lekentem és a reszelt sajttal beszórtam így tettem sütőbe ahol 25' sütöttem😋
Jó étvágyat !

4 megjegyzés:

Mamka írta...

Kissé szomorúan olvasom az ilyen hagyományos recepteket,mert sem az unokák, sem a menyem, és most már a lánykám sem eheti.:( Nagyon guszta!Lapsajtot lereszelni-nem semmi! Én ezt úgy oldottam meg 1x,hogy nagyon apróra felvágtam.

María írta...

Nagyon finom lehetett!

Katalin írta...

Nagyon guszták! Jobban néznek ki, mint a pékségben kaphatók :-)

aranyos fodorka írta...

Jó ötlet, ki fogom próbálni - az 1 személyes háztartásomban jól jönnek az ilyesféle receptek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...