Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 2,5 dkg olvasztott margarin, 1 felvert tojásnak a fele a tésztába másik felével kentem,só, 1 dl langyos tej, 1,5 evőkanál tejföl,sajt mennyiségét nem mértem (2-3 dkg lehetett a lapsajt amit összehajtogatva reszeltem le!).
🍂
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem az élesztőt kiskanál cukorral és liszttel elkevertem hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a hozzávalókat a felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát. Letakarva kb. 40' hagytam kelni majd enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam és négy részre vágtam ezeket egyenként hosszúkás formára nyújtottam és szélességében is kicsit nyújtottam majd feltekertem és a tészta tetejét kicsit lenyomtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és még 15' pihentettem ezalatt 180 C fokra előmelegítettem a sütőt. Maradék tojással lekentem és a reszelt sajttal beszórtam így tettem sütőbe ahol 25' sütöttem😋
Jó étvágyat !
5 megjegyzés:
Kissé szomorúan olvasom az ilyen hagyományos recepteket,mert sem az unokák, sem a menyem, és most már a lánykám sem eheti.:( Nagyon guszta!Lapsajtot lereszelni-nem semmi! Én ezt úgy oldottam meg 1x,hogy nagyon apróra felvágtam.
Nagyon finom lehetett!
Nagyon guszták! Jobban néznek ki, mint a pékségben kaphatók :-)
Jó ötlet, ki fogom próbálni - az 1 személyes háztartásomban jól jönnek az ilyesféle receptek.
Mamka sajnálom hogy nem tudod elkészíteni családodnak, lapsajtot én összegöngyöltem úgy reszeltem le!
Maria finom volt köszi!
Katalin köszi!
aranyos fodorka akár két napra is elég lesz, váljon egészségedre!
Megjegyzés küldése