Hozzávalók:30 dkg liszt, 1 mk. őrölt fahéj, 1 tk. szalalkáli, 1 db tojás, 1 tk. vaníliacukor, 2 dkg étcsokoládé reszelve, 10 dkg cukor, 13 dkg margarin, 2 evőkanál tejföl.
Elkészítése: Margarint összemorzsoltam a liszttel , szalalkálit elkevertem a tejfölbe és a liszthez tettem a többi hozzávalóval együtt és összegyúrtam a tésztát. Diónyi gömböket formáltam a tésztából /tetejét kicsit lenyomtam / és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam , előmelegített sütőben 200 C fokon 12' megsütöttem.Mikor kihűlt olvasztott csokoládét csurgattam rá és díszítettem./Ebből a mennyiségből 31 db lett/😋
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Én is nagyon szeretem a fahéjas sütiket, úgyhogy ez is nagyon finom lehet! Jó Márton napozást! :-)
Katalin köszi!
Ezt most sütöm, Éva, tejföl nélkül, tejfehérje allergia miatt. Így is isteni finom. Én sima szögletes kekszeket gyártottam belőle, fékeznem kell magamat, hogy ne faljam fel a féltepsit azonnal.
Köszi a receptet, nagyon-nagyon finom.
undercover örülök hogy ízlett váljon egészségetekre!
Megjegyzés küldése