2018. november 6., kedd

Sült dödölle

Napi újság receptjét  teszteltem kevesebb mennyiségből:)
Hozzávalók és elkészítése: 25 dkg krumplit megpucoltam felkockáztam és enyhén sót vízben  puhára főztem. Vizet leöntöttem és áttörtem a krumplit hozzátettem 5 dkg lisztet és egy egész felvert tojásnak a felét. Kikevertem a masszát , sütőedénybe  kevés olajat forrósítottam majd  egy evőkanállal  vettem a  masszából amit az olajra tettem villával ellapogattam és mindkét oldalát megsütöttem.😋
Húsok mellé köretnek ajánlják,  bár én most csak házi ajvár és pizza keverékkel kenve falatoztam és nagyon ízlett!
Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Mostani újságban olvastad? Visszajönnek a régi dolgok. Nagyanyám ilyet készített vasárnap a rántott hús mellé, de ezt is bepanírozta, úgy sütötte ki. Valószínű nem sok hús volt.. Mi imádtuk! Néha én is csinálok, a gyerekek szeretik.

Katalin írta...

Finom lehetett a dödölléd! Jók is ezek a régi népi ételek, tudták régen, hogy mit is kell enni :-)

Éva írta...

Tiffanylda pár nappal ezelőtti napilapban volt, legközelebb megpróbálom panírral én is köszi!
Katalin nagyon finom volt köszi!

Verus írta...

Oh, ez de jól hangzik! Főleg így ebédtájt...:)

aranyos fodorka írta...

Én is szeretem, igaz mi krumplis-pufinak hívtuk - nem tudom miért...De jó régen készítettem - itt az ideje egy új adag kisütésének.

Éva írta...

Verus köszi!
aranyos fodorka bár mi is legyen a neve finom volt!Köszi!