Hozzávalók és elkészítése: 25 dkg krumplit megpucoltam felkockáztam és enyhén sót vízben puhára főztem. Vizet leöntöttem és áttörtem a krumplit hozzátettem 5 dkg lisztet és egy egész felvert tojásnak a felét. Kikevertem a masszát , sütőedénybe kevés olajat forrósítottam majd egy evőkanállal vettem a masszából amit az olajra tettem villával ellapogattam és mindkét oldalát megsütöttem.😋
Húsok mellé köretnek ajánlják, bár én most csak házi ajvár és pizza keverékkel kenve falatoztam és nagyon ízlett!
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Mostani újságban olvastad? Visszajönnek a régi dolgok. Nagyanyám ilyet készített vasárnap a rántott hús mellé, de ezt is bepanírozta, úgy sütötte ki. Valószínű nem sok hús volt.. Mi imádtuk! Néha én is csinálok, a gyerekek szeretik.
Finom lehetett a dödölléd! Jók is ezek a régi népi ételek, tudták régen, hogy mit is kell enni :-)
Tiffanylda pár nappal ezelőtti napilapban volt, legközelebb megpróbálom panírral én is köszi!
Katalin nagyon finom volt köszi!
Oh, ez de jól hangzik! Főleg így ebédtájt...:)
Én is szeretem, igaz mi krumplis-pufinak hívtuk - nem tudom miért...De jó régen készítettem - itt az ideje egy új adag kisütésének.
Verus köszi!
aranyos fodorka bár mi is legyen a neve finom volt!Köszi!
Megjegyzés küldése