2019. február 1., péntek

Máglyarakás

Volt egy darabka  szikkadt kalács és egy kisebb kifli amit belevarázsoltam ebbe az édességbe:-))

Hozzávalók: Összesen kb. 15 dkg  szikkadt kalács és kifli, 2 db tojás, 2dl tej, 2 ek  cukor, 2 dkg vaj, 5 dkg darált dió, 5dkg mazsola, rumaroma, 2 db alma, 2 kanál baracklekvár
😊
Elkészítése: Kalácsot és kiflit feldaraboltam. Tojássárgáját  cukorral és az olvasztott vajjal elkevertem  és hozzáadtam a tejet. A felszeletelt süteményeket tálba pakoltam erre öntöttem rá a tejes keveréket. Jénai tálat zsírral kikentem és az áztatott süteményeket  belepakoltam megszórtam az előzőleg  rumaromába áztatott és lecsepegtetett mazsolával  amire darált diót  szórtam. Az almát megpucoltam vékony szeletekre vágtam és rápakoltam a dióra. Előmelegített sütőben  200 C fokon 20' sütöttem. Közben a tojásfehérjékből  kemény habot vertem  hozzákevertem  a baracklekvár és a megsült tészta tetejére öntöttem elsimítottam és még 10' sütöttem amíg a hab jól felemelkedett és kissé megpirult.😋
Jó étvágyat kívánok !

3 megjegyzés:

Katalin írta...

De finom lehet! Mi is szeretjük, de már rég ettem :-) Most érvágyat kaptam rá :-)

Unknown írta...

Itt mindig találok egy jó ötletet, hogy mit főzzek...
Legalább tíz éve nem ettem máglyarakást. Pedig milyen finom 😊

Éva írta...

Katalin finom, akkor gyors készítés következik váljon egészségetekre!
Kicsi Bogyi örülök hogy tudtam ötletet adni már csak elkészítened kell váljon egészségetekre!