Hozzávalók: 2 nagyobb krumpli, kisebb fej vöröshagyma, 15 dkg tehéntúró, fűszerek: só, pirospaprika, őrölt bors, őrölt szerecsendió, tejföl, vágott petrezselyem
😊
Elkészítése: Héjával együtt megfőztem enyhén sós vízben a krumplit majd megpucoltam és felkarikáztam. Túrót villával összetörtem az apróra vágott vöröshagymát hozzátettem sóval pirospaprikával, borssal és csipet szerecsendióval ízesítettem 1 evőkanál tejfölt is tettem bele és krémesre kevertem. Jénait margarinnal kikentem a krumpli felét belepakoltam kevés sót szórtam rá a túrós keveréket rásimítottam végül a maradék krumplival befedtem sóztam és kevés tejfölt tettem a tetejére. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem. Apróra vágott petrezselyemmel meghintettem😋
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Finom lehetett, tartalmas, de mégis böjti :-)
Én is krumplis ételt tettem fel épp az imént, az is lehet éppen böjti, de egy másik változat is van mellette, amiben husi is van ... :-)
Katalin köszi finom volt. Láttam a dödöllét amit én is szeretek!
Megjegyzés küldése