Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 2,5 dkg friss élesztő, 1/2 dl langyos tej, 2 ek tejföl, só, 1 kk. cukor, 10 dkg túró, 8 dkg margarin, 8 dkg zsír, 10 dkg főtt áttört krumpli, 1 db tojás, + 1 tojás a tészta kenéséhez , reszelt sajt, szezámmag és köménymag.
🍂
Elkészítése:Langyos tejbe felfuttattam az élesztőt.Kimért liszthez tettem a felfutott élesztőt a többi hozzávalóval együtt és összegyúrtam a tésztát letakarva 1 órát pihentettem. Enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam éles késsel berácsoztam majd szaggattam sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol még 20' pihentettem. Felvert tojással lekentem majd a fele mennyiséget sajttal, a másik felét szezámmag és köménymag keverékével beszórtam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem😋
📌Bármennyit is sütöttem már életem során, ilyenkor mindig édesanyám szavai jutnak eszembe mikor azt mondta hogy "jegyezd meg kislányom kelt tésztát akár kalács vagy pogácsa melegen soha nem szabad enni!!" pedig de sokszor nem tudom ezt betartani mikor mohó vagyok ,utána kicsit szenvedek is:-))
📌Bármennyit is sütöttem már életem során, ilyenkor mindig édesanyám szavai jutnak eszembe mikor azt mondta hogy "jegyezd meg kislányom kelt tésztát akár kalács vagy pogácsa melegen soha nem szabad enni!!" pedig de sokszor nem tudom ezt betartani mikor mohó vagyok ,utána kicsit szenvedek is:-))
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Nagyon örülök hogy elkészítetted, és hogy ilyen szépre sikerültek 😋
Nagyon jó a recept, köszönöm!!! Anyukádnak igaza volt...valóban jobb várni az evéssel, mert bizony gondot okozhat a meleg tészta!
Katalin nagyon finom volt köszi a receptet.Itt voltak az unokák látnod kellett volna milyen kapós volt a pogi :)
Timi örülök hogy tetszik a recept !Azt tudom és érzem sokszor hogy gondot okoz de kicsit türelmetlen szoktam lenni:-))
Csodásak és most már a sütőt is érdemes bakapcsolni. :-)
teller-cake köszi.
Megjegyzés küldése