2019. október 28., hétfő

Krumplis-túrós pogácsa

 Katalin pogácsáját  készítettem  el kis változtatással 😉

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 2,5 dkg friss élesztő, 1/2 dl langyos tej, 2 ek tejföl, só,  1 kk. cukor, 10 dkg túró, 8 dkg margarin, 8 dkg zsír, 10 dkg főtt áttört krumpli, 1 db tojás, + 1 tojás  a  tészta kenéséhez , reszelt sajt, szezámmag és  köménymag.
🍂
Elkészítése:Langyos tejbe felfuttattam az élesztőt.Kimért liszthez tettem a felfutott élesztőt a többi hozzávalóval együtt és összegyúrtam a tésztát letakarva 1 órát pihentettem. Enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam  éles késsel berácsoztam majd szaggattam  sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol még 20' pihentettem. Felvert tojással lekentem majd a fele mennyiséget sajttal,  a másik felét szezámmag és köménymag keverékével beszórtam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem😋

📌Bármennyit is sütöttem már életem során, ilyenkor mindig édesanyám szavai jutnak eszembe mikor  azt mondta hogy "jegyezd meg kislányom  kelt tésztát akár kalács vagy  pogácsa  melegen soha nem szabad enni!!"  pedig de  sokszor nem tudom ezt betartani  mikor mohó vagyok ,utána  kicsit szenvedek is:-))
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon örülök hogy elkészítetted, és hogy ilyen szépre sikerültek 😋

Timi írta...

Nagyon jó a recept, köszönöm!!! Anyukádnak igaza volt...valóban jobb várni az evéssel, mert bizony gondot okozhat a meleg tészta!

Éva írta...

Katalin nagyon finom volt köszi a receptet.Itt voltak az unokák látnod kellett volna milyen kapós volt a pogi :)
Timi örülök hogy tetszik a recept !Azt tudom és érzem sokszor hogy gondot okoz de kicsit türelmetlen szoktam lenni:-))

teller-cake írta...

Csodásak és most már a sütőt is érdemes bakapcsolni. :-)

Éva írta...

teller-cake köszi.