😉
Elkészítése: Száraz péksüteményt beáztattam, olajon megdinszteltem a hagymát. Kinyomkodott zsömlét edénybe tettem hozzá a hagymát és a többi hozzávalóval jól összegyúrtam 5' hagytam pihenni. Fóliát leterítettem sima felületre ebbe raktam rúd formába a tölteléket amit becsomagoltam a két végén megtekertem a fóliát és elkötöttem.(talált blogon megnézhetitek) Mikor főtt a leves akkor tettem bele . Az elkészült a levesből kivettem a tölteléket kibontottam és szeleteltem. Ezt az egyszerű csontlevest is lehet ilyen töltelékkel még tartalmasabbá tenni 😋
Jó étvágyat!
10 megjegyzés:
Köszi Éva, ez is újdonság! Mármint a főzött töltelék. Biztos kipróbálom!
Tiffanylda szerintem nálatok különösen mikor unokák is ott vannak, dupla adagból is biztos elfogyna mert nagyon finom. Váljon egészségetekre!
Olyan régóta készülök már erre! Az tartott vissza, hogy féltem a folpack elolvadásától. Guszta lett.
A folpack ennyire bírja a hőt? Zár rendesen vízben is? Alufóliában gondolkodom... Szerinted?
Ani próbáld ki nem olvad el a hőtől a folpack, köszi!
Tiffanylda bírja a hőt jól becsomagolod végét megcsavarod megkötöd és jó lesz, nézd meg a belinkelt blogon ott még részletesebben láthatód!
Ez egy igazán finom, gazdag leves volt 😊
Nem igazán tudnám megmondani miért, de valahogy idegenkedem az alufóliában való főzéstől. Más valamit letakarni vele, vagy belecsomagolni. Én még soha semmit nem főztem-sütöttem alufóliával. De lehet hogy ez csak bennem vált ki valami "rossz érzést"....Elvégre alumínium lábosban már főztem. Vagy ez nem ugyanaz ? Én nem tudom....
Katalin köszi finom volt.
aranyos fodorka ez nem alufólia ez folpack, még megfő a töltelék ez csupán kb. 10' addig van a levesben.
Kedves Éva! Szeretném megosztani veled nagymamám testvérének a töltelék-receptjét. Majdnem olyan, mint amit te osztottál meg, de egy kicsit mégis másabb. Lakodalmakba hívták főzni, tehát biztosan tudott valamit.
Szóval a recept röviden: só, bors, delikát, nagyon kis fej hagyma nyersen, apróra vágva (én általában egy nagyobból vágok egy kicsit, a többi hagymát a levesbe teszem), tojás, petrezselyemzöldje apróra vágva, zsír (hidegen), liszt. Ha van, 1 csirkemájat is szoktam bele vágni, jó apróra, attól még finomabb.
És a titok: Ahány tojás, annyi csapott evőkanál liszt, fele zsemle, fele evőkanál zsír. Én 6 tojásról szoktam, 6 ek. liszttel, 3 ek. zsírral és 3 zsemlével.
Ez egy lágyabb massza, én is folpack-ba tekerem, és kb 20 perc után leveszem róla, és úgy főzöm tovább.
Ha esetleg kipróbálod, örülnék, ha megírnád a véleményed.
sucika köszönöm szépen, örülök hogy megosztottad. Hasonló mint mikor májgaluskát készítek de egyszer ezt is kipróbálom ígérem köszi!
Megjegyzés küldése