2019. október 1., kedd

Teljes kiőrlésű mini bagett


Hozzávalók 4 darabhoz: 15 dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg finomliszt, 1tk só, 1 tk cukor, 1,5 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos víz, szórásra szezámmag.

Elkészítése: Kevés langyos vízbe tettem a cukrot , élesztőt kevés lisztet kevertem bele és hagytam felfutni. Kimért kétféle lisztet összekevertem és a többi hozzávalóval  felfutott élesztővel  bedagasztottam a tésztát. Letakarva  1 órát pihentettem. Enyhén lisztes gyúrótáblán  a tésztát négyfelé vettem egyenként henger alakúra formáztam  sütőpapírral bélelt tepsibe tettem ahol  ismét pihentettem 30'.  Vízzel  spricceltem le majd egy késsel pár helyen a tésztát bevágtam kevés szezámmagot szórtam rá . Előmelegített sütőben 220 C fokon 20' sütöttem😋
📌Utólag vettem észre hogy 1,5 evőkanál zabpehely is kellett volna bele de ez most kimaradt😌
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szépek lettek, kívül-belül egyaránt. Finom, egészséges kenyérkéket sütöttél, mint mindig 😊

Éva írta...

Katalin nem is a szépsége mint inkább az íze nagyon finom, köszi.

aranyos fodorka írta...

Elmúlt a meleg nyár - visszajön a kenyérsütős idő. Egy próbát ez a recept is megér, habár nekem van egy jól-bevált rozsos-magos kenyér-receptem, amit szeretek, s azt rendszeresen szoktam sütni.

Éva írta...

aranyos fodorka jó is a friss kenyér vagy egyéb kelt tészták illata és természetesen már a sütő melege is!