Elkészítése: Kevés langyos vízbe tettem a cukrot , élesztőt kevés lisztet kevertem bele és hagytam felfutni. Kimért kétféle lisztet összekevertem és a többi hozzávalóval felfutott élesztővel bedagasztottam a tésztát. Letakarva 1 órát pihentettem. Enyhén lisztes gyúrótáblán a tésztát négyfelé vettem egyenként henger alakúra formáztam sütőpapírral bélelt tepsibe tettem ahol ismét pihentettem 30'. Vízzel spricceltem le majd egy késsel pár helyen a tésztát bevágtam kevés szezámmagot szórtam rá . Előmelegített sütőben 220 C fokon 20' sütöttem😋
📌Utólag vettem észre hogy 1,5 evőkanál zabpehely is kellett volna bele de ez most kimaradt😌
📌Utólag vettem észre hogy 1,5 evőkanál zabpehely is kellett volna bele de ez most kimaradt😌
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Nagyon szépek lettek, kívül-belül egyaránt. Finom, egészséges kenyérkéket sütöttél, mint mindig 😊
Katalin nem is a szépsége mint inkább az íze nagyon finom, köszi.
Elmúlt a meleg nyár - visszajön a kenyérsütős idő. Egy próbát ez a recept is megér, habár nekem van egy jól-bevált rozsos-magos kenyér-receptem, amit szeretek, s azt rendszeresen szoktam sütni.
aranyos fodorka jó is a friss kenyér vagy egyéb kelt tészták illata és természetesen már a sütő melege is!
Megjegyzés küldése