Hozzávalók: tészta: 20 dkg liszt, 20 dkg tehéntúró, 15 dkg sertészsír, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, töltelék: 15 dkg darált mák, 12 dkg főtt krumpli, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg cukor, 150 ml víz, 5 dkg mazsola. tészta kenéséhez: 1 tojás, kisült tésztára porcukor.
Elkészítése: Először a tölteléket készítettem el : vizet a cukorral felfőztem szirupnak, levettem a tűzhelyről és hozzákevertem a mazsolát, darált mákot, reszelt citromhéjat és hagytam hűlni. A főtt krumplit összetörtem és mikor teljesen kihűlt akkor kevertem a kihűlt mákos keverékhez. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam amit kinyújtottam és feldaraboltam ebbe a tészta darabokba tettem közép részére hosszába a töltelékből majd a tészta egyik felét a másikra hajtottam amit villával kicsit lenyomtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam felvert tojással lekentem és előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem. Nagyon finom porhanyós a tésztája !(Fél adagból 10 db lett)
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Husztusos darabkák, gondolom gyorsan fogyott 😊
Katalin köszi, ahogy mondod :)
Megjegyzés küldése