Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem a cukrot élesztőt hagytam felfutni. Edénybe szitáltam a lisztet hozzá tettem a sót és összekevertem mélyedést csináltam a közepébe és beletettem a felfutott élesztőt, tojást szoba hőmérsékletű margarint és a maradék tejet. Bedagasztottam a tésztát ezután letakartam és a duplájára kelesztettem. Közben összeállítottam a tölteléket: főtt burgonyát összetörtem a margarinnal juhtúróval és a fűszerekkel simára kevertem. A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam és 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggattam belőle amiket sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Mindegyik közepébe mélyedést nyomtam és még 20' pihentettem. A sütőt előmelegítettem 200 C fokra. Sütés előtt a pogácsákat tojással lekentem a mélyedéseket megtöltöttem a juhtúrós krémmel, reszelt sajttal megszórtam és az előmelegített sütőben 20' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
Érdekes, hogy csak a mélyedésbe kell rakni a krémet, azt gondolná az ember, hogy a kelés miatt hamar betölti a tészta ezt a lyukat.
Finomak lehetnek! Nagyon érdekes, különleges a töltési módszere, nagyon jó megoldás 😋
Megjegyzés küldése