2020. február 19., szerda

Krumpli bodak vagy krumplipogácsa?

Pogácsából is ettem már eddig több  félét de valahogy ez eddig kimaradt , mivel  olcsó könnyen elkészíthető és gondoltam  csakis finom lehet ezért😊-fél adagból elkészítettem ezt írtam le-

Hozzávalók: 2 db nagyobb krumpli, 1 evőkanál sertészsír, só, liszt  és zsír a sütéshez./10 db lett/
😉
Elkészítése: Megmostam és héjában  puhára főztem a krumplit. Mikor kihűlt megpucoltam összetörtem sóval ízesítettem és annyi lisztet tettem hozzá amitől nyújtható tészta lett. Ujjnyi vastagra nyújtottam nagyobb pohárral kiszaggattam és forró  zsírban pirosra sütöttem. Lehet tetejére tejfölt kenni vagy lekvárral, porcukorral ízesíteni.😋
Jó étvágyat!
forrás: innen

4 megjegyzés:

Kincse írta...

Igen, ez egy finom zsírban sült pogácsa, bár én 2-3t tojás nagyobb adaghoz mindig teszek.
Eredetileg anyukámtól ismerem, mert a zöldséges gombóclevessel párosulva kitűnő ebéd egy tésztás napon.

Katalin írta...

Jól néznek ki, egyszerű de nagyszerű étek 😊

Ani írta...

Szerintem viszont bodag. A pogácsában van tojás és tejföl is. Azért nagyon finom lehet.

Éva írta...

Kincse hogy mi a neve annyira nem is lényeges, krumplis pogácsát sokszor sütöttem abba teszek tojást ebbe nem írt a recept és nekünk ez is ízlett a borsóleves után:)
Katalin köszi.
Ani köszi.