2020. október 25., vasárnap

Mézes puszedli csokisan

 Jól bevált  mézes puszedlit sütöttem ami  könnyen elkészíthető, előnye hogy sütés előtt nem kell pihentetni a tésztát   és sütés  után pedig  csak addig  legyünk türelmesek még hűl egy kicsit 😍 Unokákat vártam ezért most csokival kentem meg a tetejét .Szeretettel💓 ajánlom  kipróbálásra még az ünnepek előtt  teszteljétek:)

Hozzávalók:(Ez fél adag amit leírok ebből 25 db lett) 17,5 dkg finomliszt, 5 dkg rétesliszt,  1 tk. kakaópor, 1/2 tk.  szódabikarbóna, 1 db tojás, pár csepp citromlé, 7,5 dkg méz, 4 dkg margarin, 5 dkg porcukor, csipet őrölt  szegfűszeg, 1/2 kk. őrölt fahéj, csipet őrölt gyömbér, 1/2 kk mézes fűszerkeverék, 1 tk. tejföl.

🍯

Elkészítése: Edénybe tettem a mézet és a margarint megolvasztottam kicsit hagytam hűlni. A többi hozzávalót külön edénybe  összekevertem  majd a kihűlt mézes margarint hozzáöntöttem és sima tésztának összegyúrtam. Kis gombócokat formáltam a tésztából aminek tetejét lenyomtam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam egymástól kicsit távolabb. Előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem. Mikor kihűltek akkor gőz fölött megolvasztott csokoládéval kentem be.

📎Természetesen cukormázzal  is lehet tetejét bevonni ki hogy szereti!

Sok sikert , váljon egészségetekre!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szépek lettek, és biztos fincsik is, az unokák örömére 😀.
Milyen előrelátó vagy, bár gondolsz az ünnepekre... 😊

Anikó írta...

Szia Éva! Gyönyörű, ügyes vagy...régen csináltam már, jó hogy eszembe jutattad, köszönöm. 😊

Tiffanylda írta...

Ezt mindenképp kipróbálom, mert keresem azt a bizonyos mézest, ami csupa csoki kívülről! Tudod biztos, a boltban is lehet néha kapni! Csókos csók :D, vagy csokis csók?:D nem tudom, mi a neve! Szerinted ez lenne az?
Remélem jöttek az unokák és írmagja sem maradt az egésznek!;)

Gerdi írta...

Szép puszedlik! Csoki nélkül is szeretném, hát még csokival! :-)

Éva írta...

Katalin köszi, ízlett az unokáknak is ünnepekre cukormázzal fogom elkészíteni!
Anikó köszi!
Tiffanylda szerintem ezt a fajta mézest ha csokiba mártod hasonló lesz mint a bolti. Az unokák ha nem is teljes létszámba de voltak és a puszedli elfogyott:)
Gerdi köszi, nekem is ízlik csak natúr de gondoltam a gyerkőcöknek csokival még vonzóbb!