2021. február 27., szombat

Kakaós csiga



 Hozzávalók: tészta:30 dkg liszt, 1,5 dkg friss élesztő, 1 db tojássárgája, 1 ek cukor, csipet só, 1 ek. olaj, kb. 1,5 dl tej dagasztáshoz, töltelék: 5 dkg margarin, 1,5 ek. kakaópor, 1,5 ek. porcukor, csipet őrölt fahéj,   tészta  tetejét:  sülés közben  kevés  vaníliás cukros tejjel megöntözni


Elkészítése:  Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem  a többi hozzávalókat a felfutott élesztővel együtt és a langyos tejjel bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítva a tésztát négyszögletesre ujjnyi vastagra kinyújtottam megkentem olvasztott margarin felével és rászórtam egyenletesen a cukor-kakaópor és fahéj keverékét . Feltekertem a tésztát és 1,5 cm vastag szeletekre vágtam  és zsírral kikent tepsibe pakoltam egymáshoz közel  kanállal a tésztát tetejét meglocsoltam az olvasztott margarin másik felével és betettem a hideg sütőbe. Bekapcsoltam a sütőt   180 C fokra  és negyed órát  sütöttem. Közben kevés langyos tejbe tettem  3 tk cukrot és  2 tk. vaníliacukrot összekevertem  kivettem a sütőből a tésztát és meglocsoltam ezzel a keverékkel  majd visszatettem további negyed órát sülni.😋

Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom hétvégi édesség!

Éva írta...

Katalin köszi finom volt de ezt most kivételesen egy régebben elkészült süteménynek a bejegyzése:)