2021. március 25., csütörtök

Túrónudli " Gasztroangyal"

 


Hozzávalók: 25 dkg  tehéntúró, 75 g vaj, 1 db tojás, 2 cs. vaníliacukor, 1 citrom reszelt héja, 100 g finomliszt, + zsemlemorzsa, porcukor, 

🍴

Elkészítése: Megolvasztottam a vajat  mikor kicsit hűlt hozzátettem a tojást,  vaníliacukrot csipet sót és a reszelt citromhéjat. Villával összetörtem a túrót majd hozzátettem a tojásos masszát  lisztet  majd összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Mikor letelt az idő a masszából darabokat téptem és nudlinak megformáltam  ezután forrásban lévő vízbe kifőztem. Kevés olajat melegítettem amiben megpirítottam a zsemlemorzsát  a kifőtt nudlikat ebben forgattam meg. Tálalásnál porcukorral szórtam be és kevés lekvárt tettem mellé.😋 

📌 Mivel a fenti mennyiség egész adag és én csak fél adagból készítettem leírom hogy mennyire egyszerű  és kevésből készült : 1 evőkanál vaj, 12,5 dkg tehéntúró, 1 cs. vaníliacukor, 5 evőkanál liszt, csipet só, fél citrom reszelt héja és 1 felvert tojásnak a fele, az elkészítése   fentebb olvasható:)

Jó étvágyat kívánok!


3 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jól néznek ki, szép a formájuk. Finomak lehettek, gondolom kicsit a túrógombócra hasonlít az íze. Házi lekvárral szuper lehetett 😊.

aranyos fodorka írta...

Nekem is a túrógombóc jutott eszembe, amit nagyon szeretek. De érdemes lesz egyszer ezt a variációt is kipróbálni...

Éva írta...

Katalin köszi, finom volt !
aranyos fodorka hasonló , érdemes kipróbálnod mert finom!