2021. november 19., péntek

Csokis ostyás csemege - sütés nélkül

 


Hozzávalók: /1 őzgerinc formába/ 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 cs. csokoládés pudingpor, 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál rumaroma, 4 evőkanál darált dió, 5 dkg mazsola, 1,5  dl tej,  7 db ostyalap/ 15 dkg/ dermedés után tetejére: kókuszreszelék.

🍂

Elkészítése: Őzgerinc formát fóliával kibéleltem. Mazsolát pici víz és rumaroma keverékébe áztattam. Vajat feltettem olvadni a tűzhelyre  közben a pudingport és a kakaóport tejjel elkevertem. Vajat levetettem a tűzhelyről hozzátettem a cukrot majd a pudingos keveréket és visszatettem forralni csak kis ideig hagytam  hogy ne sűrűsödjön be . Ekkor levettem hozzákevertem a lecsepegtetett mazsolát. Tálba tettem a darált diót arra tördeltem rá az ostyát/ ezt még a forralás előtt  odakészítettem és a levett csokoládés öntetet ráöntöttem az ostyára fakanállal jól elkevertem és az őzgerinc formába nyomkodtam a masszát tetejét fóliával letakartam másnapig hűvös helyre pakoltam.  Másnap a formából tálcára borítottam fóliát levettem  kevés kókusz reszeléket szórtam rá😋

Jó étvágyat kívánok!

forrás:innen

7 megjegyzés:

Katalin írta...

Finomat "sütöttél" 😄. Gabriellánál már tavaly láttam, el is akartam készíteni, de mindig elmaradt. Te most megelőztél, nem igérem, de talán valamikor nekiállok.
Nagyon finom lehet, guszta csemege!

Gerdi írta...

Még hasonlót sem készítettem, pedig nagyon finom lehet! Meg aztán elég egyszerű is, jól is néz ki. Egyszer talán...

Éva írta...

Katalin köszi finom volt , már nálam is váratott a próbára régóta lehet a tetejére csokit is önteni de férjuram azt mondta hogy így is elég édes:)
Gerdi finom volt érdemes egyszer kipróbálnod :)

aranyos fodorka írta...

Nem ismertem ezt a receptet, de egyszerűnek tűnik. Jönnek az ünnepek, ki fogom próbálni.
(Megoldódott-e a gép-problémád ?)

Éva írta...

aranyos fodorka érdemes kipróbálnod mert nagyon finom. A problémám továbbra is megvan én tudok ide a sajátomra írni de nagyon sok helyen nem enged. Kipróbáltam ha más böngészőből lépek be a blogomba akkor tudok másoknál írni:)

Erika írta...

Évike, akkor végül is megoldódott a problémád, böngészőt kell váltani. Lehet biztonságosabb is lenne. 🙂

Éva írta...

Erika köszi érdeklődésedet, részben oldódott meg mert másoknál írni csak más böngészővel belépve tudok. Sajnos a gyerekek rövid ideig voltak hétvégén szegény lányom migrénes volt végig nem nagyon tudtak most ezzel foglalkozni:)