2021. november 24., szerda

Kakaós, fahéjas csavart csiga

Receptes újságban láttam hasonlót de ott leveles tésztával készült én viszont kelt tésztás valamit szerettem volna sütni 😊


Hozzávalók 7 darabhoz:  tészta:25 dkg liszt, 1,5 dkg friss élesztő, 3 teáskanál cukor, 1,5 dl langyos tej, 1 db tojássárgája 2-3 evőkanál olaj. Töltelék:  cukor- kakaópor- őrölt fahéj tetszés szerinti mennyiségben, kevés olvasztott margarin, tészta kenéséhez tojás.

🍂

Elkészítése:  Kevés langyos cukrot tejbe morzsoltam az élesztőt teáskanál liszttel elkeverve hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a megkelt élesztővel és bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam duplájára kelni.  Enyhén lisztes deszkán kinyújtottam aránylag vékonyra és feldaraboltam kb. 2,5 cm széles csíkokra amiket olvasztott margarinnal megkentem. Ezeknek a csíkoknak az alsó felére szórtam az előzőleg összekevert cukor-fahéj-kakaóporból és a felső részt ráhajtottam. Egyenként ezeket a darabokat kissé megtekertem és végül csigába  formáltam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam felvert tojással lekentem és előmelegített sütőben 200 C fokon 20' sütöttem.😋

Jó étvágyat kívánok!

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszták lettek a csigáid, finom lehetett a kakaó-fahéj töltelékkel.
És köszönöm, hogy kitetted a blogjátékomat!

Fáni írta...


Nem tudok betelni a kelt tésztával, gyakran sütök én is kakaós csigát, de valahogy a sütés végére az enyém laposabb lesz :(
Na, azért soha nem kell kidobni, mindig elfogyasztja a család :)

Éva írta...

Katalin köszi finom volt. Örülök hogy van játék remélem lesznek többen jelentkezők is:)
Fáni sokszor éhezem rá én is a kelt tésztára sajnos hogy férjuram annyira nem rajong érte csupán frissen megkóstolja. Az íz a lényeg nem a külsőség:)

teller-cake írta...

Olyan szép magasak lettek, mint egy briós! 😀

Okki írta...

Nagyon kívánatosak lettek ezek a csigák! :)

Éva írta...

teller-cake köszönöm.
Okki Köszi.