Napilapban találtam, kicsi változtatással elkészítettem azt írom le😉
Hozzávalók 8 darabhoz: 20 dkg finom + 5 dkg rétesliszt, 1 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos tej, csipet só, 1 evőkanál cukor, 0,7 dl étolaj, töltelék: lekvár. tészta kenésére: tojás és kevés kristálycukor.
Elkészítése: Kétféle lisztet összevegyítettem hozzátettem a csipet sót, cukrot , olajat és a már felfuttatott élesztőt. Bedagasztottam a megmaradt tejjel letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítva a tésztát kicsit átgyúrtam majd kinyújtottam kerek formára amit 8 cikkre vágtam. A cikkek vastagabb felétől indulva félig megkentem lekvárral , a tészta felső vékonyabb részén 2-3 csíkot vágtam Egyenként feltekertem sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol tojással lekentem és beszórtam cukorral. Előmelegített sütőben 200 C fokon 20' sütöttem😋
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett a szederlekvárral! És a formázása is nagyon tetszik 😊.
Szederlekváros ??? Ezer éve nem ettem szederlekvárt, mert mire kiérek a rétre, elszárad mind."Nemesített" változata meg a piacon nagyon drága...
Nyilván mással is jó ez a kifli, de az biztos, hogy szederlekvárral lehet a legfinomabb...
Katalin köszi finom volt.
aranyos fodorka vömtől kaptam egy kis üveggel ezt a lekvárt kis kanállal kanalaztam belőle kb. a felét a másik felét ebbe a süteménybe tettem nagyon finom volt. Szerintem bármilyen lekvárral jó lehet, a recept ahol találtam ott ribizlilekvárral volt abból a lekvárból is szívesen kanalazgatnék:-))
Szép kis kiflik, a szederlekvár biztos igen ízletessé tette.
Én még soha nem sütöttem csak 20 dkg lisztből, legtöbbször egy egész kilót bedagasztok. De lassan ketten maradunk, Fiam egyre ritkábban látogat haza, Leányzó azért minden hétvégén itthon van egyelőre, így nekem is csökkenteni kell majd a mennyiséget.
Nagyon jól néz ki. Küldhettél volna nekem is egy darabot. Nagyon szeretem a szilvás dolgokat.:)
Gerdi köszi finom volt. Azt látom hogy nálad milyen nagy mennyiségben sülnek a tészták. Majd ha kiröppennek a fészekből akkor jön majd a kis mennyiségből sütés-főzés, esetleg mikor összejön a család akkor más :-))
Ani köszi, ez most szederlekvár volt de szilvával is finom lett volna. Legközelebb gondolok rád:)
Megjegyzés küldése