2023. január 24., kedd

Sajtos kifli

Szeretem a leveles tésztát  akár édes töltelékkel vagy sajttal mint most de az utóbbi időben boltban hiánycikk lett . Nem vártam  tovább a tészta bolti pótlására😊  házilag készítettem  amit már régebben  kipróbáltam és nagyon jónak találtam. Legutóbb kb. 2 hete gyúrtam be a hamis leveles tésztát aminek a felét akkor lekvárral töltöttem meg a másik felét mélyhűtőbe tettem. Most ebből készítettem ezt a sajtos  kiflit.


Hozzávalók és elkészítése: tészta receptjét megtaláljátok itt A tésztát megfeleztem és  kerek formára nyújtottam mind a két  darabot . Ezután olvasztott margarinnal megkentem az egyik lapot megszórtam reszelt sajttal  a másik lapot rátettem nyújtófát  átgörgettem rajta majd  cikkekre vágtam és a vastagabb résztől felgöngyöltem. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam tojás sárgájával átkentem és kevés reszelt sajtot szórtam rá. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem😋 (8 db lett )

                                                               Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehet ez a házi készítésű tészta is. Helyes kiflik lettek belőle, és ha sajtos, csakis jó lehet 😊.

teller-cake írta...

Nagyon szépek lettek a kiflik - tehát tényleg jól működik a recepted. :-)

Gizi írta...

Nagyon finom lehetett a házi tésztával a kifli. Én is készülök kipróbálni a hamis leveles tésztát, de eddig még elmarat.

aranyos fodorka írta...

Jó ötlet ez a hamis leveles tészta, én is elmentem magamnak.

Éva írta...

Katalin köszi finom volt.
teller-cake köszönöm.
Gizi köszi finom volt, egyszer majd elkészíted abban biztos vagyok !
aranyos fodorka bármikor jól jöhet.