2023. március 16., csütörtök

Pannakuka "Ízőrzők" Madocsa



Hozzávalók(kis adagból készítettem amiből 14 db lett) 12,5 dkg liszt, 1,5 dl tej, 1 evőkanál cukor, 1 felvert tojásnak a fele, fél dkg friss élesztő, csipet só, olaj a sütéshez, /porcukor és lekvár a már kisült tésztára/

🌷 

Elkészítése:   Tálba öntöttem a tejet, tojást, cukrot  és az élesztőt habverővel jól összekevertem majd a lisztet is hozzátéve simára kevertem ismét és negyed órát pihentettem. Ezután palacsinta sütőbe kevés olajat tettem amibe kanállal merítettem a masszából és lassú tűzön sütöttem mindkét oldalát készre. Papírtörlőre szedtem ki majd porcukorral / fahéjas porcukorral megszórtam és lekvárt kanalaztam rá😋

(Ez a mennyiség a  műsorban látott receptnek a negyedéből készült!)

Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Finomat sütöttél, és nagyon jó lehetett hozzá a házi lekvár!
Ezt a részt én is láttam nemrég.....

Éva írta...

Katalin finom volt a lekvárral. Hasonló mint a tarkedli csak szerintem könnyebb az elkészítése.

Gizi írta...

Nagyon finom lehetett a lekvárral. A tarkedlit szeretjük mi is, így biztosan ez is a kedvünkre való lenne. Örülök drága Éva hogy ilyen kis adagok elkészítéséhez is hozzáfogsz. Váljék kedves egészségedre.

Éva írta...

Gizi finom volt köszönöm. Tudod már régóta kis adagokat főztem-sütöttem de akkor ott volt a lehetőség hogy eszik a férjem is belőle ami nagyon ritkán történt sajnos. Most bármit is főzök mert ennem kell minden rá emlékeztet hogy mikor mit mondott és ez annyira elszomorít fáj !

Ani írta...

Nagyon jól néz ki.Házi lekvárral meg különösen finom lehetett.

Éva írta...

Ani köszi, finom volt.