2023. november 17., péntek

Fűszeres tepsis burgonya

Havonta megjelenő  recepteket tartalmazó  újság  ajándéka volt  ez a  zacskó "maradékmentő ötletek" fűszerkeverék. Nem sok minden kell hozzá kiegészítésként  különösen azért is mivel csak  fél adagból készítettem el ezt fogom leírni.


Hozzávalók: 2 db nagyobb burgonya, 2 db tojás, 1 dl hideg víz, 1,5 dl tej, reszelt sajt a tetejére, + a fűszerkeverék tartalmának  fele. 


🍂

Elkészítése: A tojást keményre főztem, megpucoltam és felkarikáztam. Burgonyát szintén megpucolva felkarikáztam.   Mivel kis adagot készítettem ezért  én kisebb jénaiba tettem, A felkarikázott burgonyát leraktam az edény aljára  sóztam rápakoltam a tojásból   ezt is csipet sóval ízesítettem , majd ismét burgonya és tojás végül  tetejét is burgonyával raktam le. A víz+ tej  keverékébe  simára kevertem a fűszert és ráöntöttem  a  burgonyára végül reszelt sajtot szórtam rá. Előmelegített sütőben 200 C fokon 40' sütöttem😋

Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett, hasonló lehet a rakott krumplihoz, csak kolbász nélkül. Könnyű ebéd lehetett, nagyszerű mégis egyszerű.

aranyos fodorka írta...

A krumplit nyersen tetted az edénybe és a sütőben főtt/sült meg ? Mert gondolom lehet ezt főzött krumplival is csinálni, mint a "rendes" rakott krumplit.

Gizi írta...

Nagyon finom lehetett ez a krumpli, még köretnek is eltudom képzelni. Sütöttem már fűszeres krumplit, de azt tejszínnel öntöttem fel, és nem kell hozzá tojás, de így nagyon tetszik a recept.

Éva írta...

Katalin köszi finom volt, hasonló de kicsit szaftosabb kellemes fűszerezéssel.
aranyos fodorka igen nyersen tettem bele, gondolom hogy főtt krumplival is hasonló de a fűszerezés talán így még jobban átjárja.
Gizi köszi finom volt szerintem is akár köretnek is jó lehet. A fűszerezésnél olvastam hogy van benne tejszínt tartalmazó valami is?

teller-cake írta...

Váljék egészségedre Éva! :-)

Éva írta...

teller-cake köszönöm !