2024. február 13., kedd

Gombás - túrós kapros pizza/leveles tésztával

A napokban Gizi  gombás- zöldborsós pite  látványa amit  megkívántam elkészítettem  azt a változatot amit találtam  most a mélyhűtőmben. 


Hozzávalók: /pontos mennyiséget nem tudok írni csak megsaccolom/  kevés olaj, 20 dkg abált gomba/mert úgy volt mélyhűtőbe téve/, 1 kisebb fej vöröshagyma fűszerek ízlés szerinti mennyiségben: őrölt bors, pirospaprika, csípős paprika, ételízesítő, 12,5 dkg tehéntúró, 2 evőkanál tejföl, szárított kapor, só, reszelt sajt. 25 dkg leveles tészta.
                                          🍄                                       
Elkészítése:  Először a gombás ragut készítettem el: kevés olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát fűszereztem  ráöntöttem a gombát és   hagytam hogy a gomba  elfője  a levét. Túrót összetörtem villával  tejföllel kevés sóval, borssal és kaporral elkevertem majd  a gombás raguval összekevertem.  A tésztát kicsit formára nyújtottam és a közepére  kanalaztam  a tölteléket úgy hogy a tészta szélei szabadok maradjanak. Ezután   reszelt sajtot szórtam a tetejére és kevés kaprot , majd a tészta széleit  felvert tojással lekentem és  előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Láttam Gizinél is, nálad is nagyon guszta lett! Biztos finom volt a roppanós tésztával és a sok gombával, sajttal 😋.

Éva írta...

Köszi Katalin finom volt ebben a változatban is!

Gizi írta...

Kedves Éva, nagyon örülök hogy megsütötted, és nagyon finom lehetett a Te változatod is!! Nagyon guszta, váljék egészségedre! Nagyon köszönöm hogy belinkelted a blogomból a receptet!

Éva írta...

Gizi nagyon szépen köszönöm és örülök hogy elkészítettem mert finom volt!