2024. február 14., szerda

Váratlan vendég krém " Roza emlékére "

Az elmúlt napokban   feltett bejegyzésem    után tudtam meg hogy  régi kedves blogtársunk  Róza  már nem  fog több bejegyzést  blogban feltenni sajnos !  Ezzel a recepttel  rá emlékezem !


Hozzávalók/ harmadoltam a  mennyiséget  azt írom le/:  3 dl  tej, 3 dkg búzadara, 5 dkg kristálycukor, 1 db tojás, 1 teáskanál  vaníliás cukor, csipet  só./3 adag lett ebből a mennyiségből/

🌷

Elkészítése: A tojássárgáját a cukor felével  és a vaníliás cukorral  elkevertem, a fehérjét a cukor másik felével kemény habnak felvertem. Közben a tejet  felforraltam belefőztem a búzadarát és még forró volt mikor hozzá kevertem a tojássárgáját és a felvert habot közben kevertem. Üveg tálkába szedtem . Mikor  kicsit  hűlt akkor tettem a tetejére kevés málnalekvárt és tejszínhabot ./(lehet gyümölcsöt, vagy lekvár   tetejére tenni és akár hidegen  akár melegen  finom . Ezt a javaslatot  Róza írta ) Valóban nagyon finom !


Róza szeretettel gondolok rád, nyugodjál békében !


6 megjegyzés:

Katalin írta...

Megdöbbenve olvastam, hogy Roza nincs többé köztünk...nehezen tudja az ember felfogni... Nyugodjon békében! 2022. karácsonyán még azt írta, hogy ezt a karácsonyt is kint Németországban tölti, ahol egy bácsit ápolt.
Sajnos pillanatok alatt történhet tragédia, de lehet hosszan tartó betegség is, ami még rosszabb. Amikor nekem volt az agyvérzésem, az is percek alatt jött, a kórházban pedig azt mondták az orvosok a férjemnek mikor bevittek, hogy megtettünk mindent, most már csak imádkozni lehet. Utána is, mikor kontrollon voltunk, és panaszkodtam a doktornőnek, azt mondta, hogy: örüljön hogy él!
Úgyhogy most már nem is panaszkodom, jól vagyok, nem úgy mint régen, de megvagyok. Mindenesetre nagy szerencsém volt, és minden napnak örülni kell....
A blogozás sem olyan mint régen, alig van nézettség, lecsökkent a felére, és nem csak a konyhai blogom, hanem a kirándulósok is. Biztos mindenki megy a különféle más közösségi oldalakra. Már van hogy úgy érzem, szinte csak magamnak és a családnak csinálom.... A komment hagyásával én is kínlódok. Ide-oda kell nyomkodni, hogy engedjen beírni, még a saját blogomra sem egyszerű. Mobillal pedig egyáltalán nem tudok beírni.
Én ameddig tudom írom a blogokat, és nézem másokét, remélem még sokáig! És ezt kívánom neked is Éva, és mindenkinek, aki ezt olvassa...

Éva írta...

Kedves Kati én is nagyon ledöbbentem Roza halálán nagyon sajnálom, bár régóta nem írt bejegyzést de egy időben gondolkodott hogy egyáltalán folytassa? Szegény sokáig volt gondja a cukrával is emlékszem sokat írt erről és a diétájáról és kedvenc unokáiról is. Ilyen az élet kiszámíthatatlan. Sokszor hálát adok a Jóistennek azért hogy amik engem is értek eddigi életem során , úgy ahogy de megvagyok. Lelki fájdalmak vannak mostani állapotomban időnként de erre nincs gyógyszer! Kati nagyon vigyázzál magadra és kívánok még nagyon sokáig jó egészséget hogy tudjatok férjeddel együtt új szép helyeket felkeresni és lefotózni ! Közben azért süssél -főzzél finomat is!

aranyos fodorka írta...

Hát igen, hölgyeim....fogyunk....én ugyan nem olvastam Roza blogját, de olvastam másokét, akik majdnem mind abbahagyták, bár -remélem- nem haláluk okán, csak egyszerűen "kiment a divatból" ez a fajta kapcsolat-tartás. Én sajnálom, s a magam részéről (bár sokszor gondoltam, hogy abbahagyom, mégis) azt hiszem, írni fogom én még egy ideig gondolataimat. Akkor is, ha nem lesz egyetlen kommentelő sem.Pedig milyen jó is mások véleményét olvasni, saját gondolataimmal kapcsolatban...
Szóval mindkettőtöknek itt üzenem: írjatok amíg lehet, mert "azután" már legfeljebb fentről nézegethetjük egymás híradásait....
A különféle étel-ötleteket pedig ezúton is mindkettőtöknek köszönöm.

Ani írta...

Nagyon szép tőled, hogy így emlékeztél meg Rózáról. Amikor Gasztropajti meghalt, akkor valaki blogjátékot hirdetett az emlékére. Nekem is eszembe jutott ez, de mivel a játékaimra csak ti hárman szoktatok nevezni, úgy gondoltam, hogy nem lenne méltó hozzá a kevés létszám . Az viszont eszembe se jutott, hogy főzzek tőle. Kedves, hűséges bloggertárs volt, nyugodjon békében.

Éva írta...

Ani ez a legkevesebb hogy akik ismerték a régi blogtársak így legalább megtudják hogy mi is történt Rózával. Gasztropajti emlékére is választottam egy receptet amit elkészítettem bár akkor én őt nem ismertem annyira . Sajnos a régi csapatból már amit tudok Róza a negyedik blogtárs akiről ilyen bejegyzést írtam! Nyugodjanak békében !

Éva írta...

aranyos fodorka szeretem olvasni bármiről is írod le a véleményedet a talált és általam még eddig nem ismert felfedezéseidet. Szeretem a régi nosztalgiás dalokat ami általában nekem is kedvenc volt fiatal éveimben . Véleményed amit leírsz sokszor egyezik az én gondolataimmal ezért kíváncsian várom továbbra is a bejegyzéseidet. Természetesen szeretem a szép virágos fotóidat és kedvelem a cicusaid mókás fotóit is ! Kívánom hogy még sokáig tudjuk látogatni egymás blogját !