2024. május 6., hétfő

Csokoládés-kókuszos keksz...

...amit már régebben sütöttem itt megtalálható. Most  fele mennyiségből és  ízesítést kicsit  változtatva  készítettem  el ezt írom le!


Hozzávalók: 4 dkg margarin , csipet só, 4 dkg cukor, 1 db tojásnak a fele, 6 dkg liszt, 1 mk. sütőpor, 1 evőkanál kakaó + 1 evőkanál  házi kapucsínó, 6 dkg étcsokoládé olvasztva, 2 dkg kókuszreszelék, tészta forgatásához: 1,5 evőkanál cukor +2 evőkanál kókuszreszelék./ 22 db lett /

                                                                         🌺

Elkészítése: Margarint a cukorral és a tojással kikevertem. Gőz fölött megolvasztott csokoládét hozzákevertem. Külön tálba tettem a lisztet, sütőport, kakaót és kapucsínót valamint a kókuszreszeléket összevegyítettem. Ezt a keveréket tettem a margarinoshoz és összegyúrtam. Hűtőbe pakoltam 1 óra hosszára majd kis gombócokat  formáltam a masszából amit megforgattam a cukros kókuszreszelékbe és  sütőpapírral bélalt tepsibe raktam /előtte kicsit tenyerem között lenyomtam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 15'-ig sütöttem😋 

Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon finom lehetett ez a változat is! Megnéztem a régebbi sütésedet, aztán látom hogy az én játékomra küldted, de hogy ilyen rég volt már, azt nem gondoltam volna 😊.

Éva írta...

Katalin köszi nagyon finom volt mindkét változat! Az idő nagyon rohan csak mikor néha vissza keresek én is valamit akkor döbbenek rá! Az elmúlt hetekben olvastam vissza véletlenül találtam rá az 5 éves blogszületésnapom bejegyzésére és csodálkozva olvastam hogy már akkor a bloglátogatók hiányáról írtam és ebben az évben már 14 éve lesz hogy elkezdtem. Ezek után nincs min csodálkoznunk panaszkodnunk a változásokról?

aranyos fodorka írta...

Szerintem lassan "kimegyünk a divatból" a blogjainkkal, az otthon sütögetett süteményeinkkel - és úgy általában....Ettől függetlenül finom lehet ez a keksz, nekem nem volt meg a recept, most elmentettem.

Éva írta...

aranyos fodorka de azért mi nem adjuk fel ugye?😊 Nagyon jó ez a keksz és könnyen elkészíthető, sok sikert és váljon egészségedre !

Ani írta...

Évának olyan sok olvasója van, hogy ő biztos nem megy ki a divatból. Ez is nagyon finom recept.

Éva írta...

Kedves Ani köszönöm!