2025. január 30., csütörtök

Vágott zsemle

Az itt talált recept alapján  kevesebb mennyiségből  készítettem  azt írom le.


Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1 tk só, csipet cukor, 1 dl langyos tej, 1/2 dl langyos víz, tészta kenéséhez kevés olvasztott vaj/margarin

🌸

Elkészítése: Kevés  cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt kevés lisztet kevertem hozzá és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a sót a már felfutott élesztőt és a többi folyadékkal bedagasztottam a tésztát amit  letakarva hagytam 30'. Ezután négyfelé vettem a tésztát egyenként megformáltam  tetejét késsel bevágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam itt még 10' pihentettem.   Ezután olvasztott margarinnal lekentem a tetejét és  előmelegített sütőbe tettem  ahol 200 C fokon 30' sütöttem.  Bár a recept nem írta de  mikor kivettem a sütőből én vízzel lespricceltem.😋

Jó étvágyat kívánok !

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szépek lettek, finomak lehetnek reggelire, vacsorára!

aranyos fodorka írta...

Évek óta magam sütöm a kenyeremet és néha én is készítek zsemlét...nem is tudom miért...Csak. A változatosság kedvéért...mert ugyanabból a tésztából készül, mint a kenyér...