Az itt talált recept alapján kevesebb mennyiségből készítettem azt írom le.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1 tk só, csipet cukor, 1 dl langyos tej, 1/2 dl langyos víz, tészta kenéséhez kevés olvasztott vaj/margarin
🌸
Elkészítése: Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt kevés lisztet kevertem hozzá és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a sót a már felfutott élesztőt és a többi folyadékkal bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam 30'. Ezután négyfelé vettem a tésztát egyenként megformáltam tetejét késsel bevágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam itt még 10' pihentettem. Ezután olvasztott margarinnal lekentem a tetejét és előmelegített sütőbe tettem ahol 200 C fokon 30' sütöttem. Bár a recept nem írta de mikor kivettem a sütőből én vízzel lespricceltem.😋
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
Nagyon szépek lettek, finomak lehetnek reggelire, vacsorára!
Évek óta magam sütöm a kenyeremet és néha én is készítek zsemlét...nem is tudom miért...Csak. A változatosság kedvéért...mert ugyanabból a tésztából készül, mint a kenyér...
Megjegyzés küldése