Hasonlót már készítettem bár annak más volt az elnevezése, de most az itt talált recept alapján kevesebb mennyiségből elkészítettem ismét😉
Hozzávalók: 1 db tojás, 3 dkg kristálycukor, csipet só, kis darab citrom reszelt héja, 1 teáskanál vanília cukor, 1 dl tej, 14 dkg finomliszt. kevés sertészsír.
🌺
Elkészítése : A tojást a kétféle cukorral elkevertem hozzátettem citrom reszelt héját, csipet sót, tejet és végül a lisztet. Simára kevertem a tésztát ezután edénybe tett melegített zsírba borítottam a masszát. Két fakanál segítségével mikor már sült a tészta alja elkezdtem szétszedni apróra végül kicsit pirulni hagytam. Porcukorral szórtam meg és baracklekvárt tettem hozzá😋
Jó étvágyat kívánok !
8 megjegyzés:
Ismét finom ebéded volt! Mi is szeretjük, ha nincs ötletem, hogy mi legyen ebéd, vagy csak kevés időm van a főzésre, akkor nálunk is császármorzsa a második fogás egy leves után.
Én mindig fele-fele grízből és réteslisztből készítem, amúgy hasonló a tiedhez. Ja, és citromhéj nincs benne, de legközelebb kipróbálom majd, biztos nagyon jó benne.
Nagyon egyszerű, és finom császármorzsát készítettél. Régen ha megkívántuk, én is ezt a lisztes változatot csináltam, mert ezt nem kell pihentetni.A lekvárral nagyon finom....
Kati köszönöm nekem is krumplileves utáni második fogás volt. Egyszer egy "Ízőrzős" változatban készítettem el az grízből készült érdekes neve volt Cicvara.
Gizi köszönöm, valóban gyorsan elkészül és finom.
Én mindig darával készítem, olaj, és ha gyerek/unoka/ is volt , akkor sok mazsola benne..Citrom meg ha van ép itthon, lekvár, és fahéjas cukor.Ehhez az ételhez, mindig tartozott hosszú mese, rettenetesen rossz evő volt.../királykisasszony meg a császár/...Szép emlék... Most már nálunk is a leves mellé, mese nélkül...
Most ezt próbaként készítettem csak liszttel, de darával is elkészítettem már. Örülök hogy régi szép emlékek jutottak eszedbe, azért most is mesélhettek a leves mellé készített császármorzsa falatozása közben is😊
Nos, igen, a grízes változat az ismertebb , liszttel még én se készítettem - de hát...mindig lehet variálni a hozzávalókkal....
Azért tettem egy próbát mert a lisztes változatra kíváncsi voltam. Köszi Mari
Megjegyzés küldése