Még időben vettem észre ezt a süteményt, mert az előző évben eltett szilvalekvárom utolsó üvegjét most bontottam fel és elkészítettem ezt a finomságot. Kis adagból készítettem azt írom le.
Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 13 dkg sertészsír, csipet só, 1,5 dl tej, 1,5 dkg friss élesztő, 1 teáskanál cukor, csipet sütőpor, töltelék: szilvalekvár. Kisült tészta hempergetéséhez: vaníliás porcukor.
🌷
Elkészítése: Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni . Kimért lisztet a zsírral összemorzsoltam ezután tettem hozzá a sót és a felfutott élesztőt és a megmaradt tejjel összegyúrtam. Gyúrótáblán is átgyúrtam a tésztát majd ujjnyi vastagra nyújtva kerek szaggatóval kiszaggattam. Közepébe kiskanál lekvárt tettem majd a tészta széleit kicsit széthúztam és össze hajtottam így tettem sütőpapírral bélelt tepsibe ahol 20 ' pihenés következett. Az idő letelte után előmelegített sütőbe tettem ahol 200 C fokon 30' sütöttem. Még forrón megforgattam vaníliás porcukorba Volt ami kissé szétnyílt de engem ez nem zavar az íze nagyon finom! A kisült sütemény egy részét most is mint általában teszem a mélyhűtőbe és remélem nem lesz kifogás a süteményre😊
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése