Egy régen kiválasztott recept amit most készítettem el csökkentett mennyiségből azt írom le
Hozzávalók : 2,5 dl tej, 6 dkg búzadara, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál vaníliacukor, csipet só, panírozáshoz: 1 db tojás, 2 evőkanál liszt + 4 evőkanál zsemlemorzsa, olaj a sütéséhez.
🌺
Elkészítése: A tejet edénybe öntöttem a kétféle cukrot csipet sót és a búzadarát hozzátettem összekevertem majd tűzhelyre raktam és addig főztem még jól besűrűsödött. Kis ételtárolós dobozt / 12x16 cm/ hideg vízzel kiöblítettem és ebbe öntöttem bele a forró tejbegrízt. Félretettem hűlni. A már hideg tejbegrízes doboz tetejére egy tálcát tettem és ráfordítva a dobozt egyben kijött a tejbegríz amit ezután feldaraboltam. A tojást kicsit felvertem a lisztet a zsemlemorzsával összekevertem. A tejbegríz darabokat először a lisztes morzsába majd a tojásba és ismét lisztes morzsába forgattam ezután tettem forró olajba ahol készre sütöttem. Fahéjas porcukorral megszórva is finom lehet de én most meggylekvárral ettem ami nagyon ízlett!
Sajnálom hogy ilyen sokáig halogattam az elkészítését ./ A fent leírt mennyiségből 12 db lett/
Jó étvágyat kívánok !
12 megjegyzés:
Erre a részre is emlékszem, biztos finom volt, jól is néz ki.
Nagyon régóta készülök erre, de jó, hogy emlékeztetsz! Anyósom vakhalnak hívta. Nagyon finom tud lenni egy jó leves után is.
Köszi Kati, azt sajnálom hogy csak most készítettem el nagyon finom!
Eddig én ezt nem ismertem de nagyon finom. Tojáslevest készítettem és gondoltam második fogásnak nekem ez elég is . Természetesen nem tudtam azért egyszerre megenni. Örülök hogy Te ismered érdekes az elnevezése.
De finom is ez... mi RÁTEPA - nak ( RÁntott TEjbePApi ) hívtuk. A mai napig gyakran készítem.
Nagyon szeretem, és sokszor készítettem már. Házi lekvárral a legfinomabb. Örülök hogy Neked is ízlett ez az egyszerű finomság.
Nekem viszont újdonság, nem is ettem, de nem is hallottam róla. Mindenképp ki fogom próbálni ! Köszönet az ötletért.
KonyhaMalacka örülök hogy ismered most már én is tudom hogy milyen finom.
Sajnálom hogy én csak most készítettem el mert nekem is nagyon ízlik . Gondolom hogy a házi lekvárral még ízletesebb de most arról kicsit lemaradtam😊
Mari akkor mielőbb pótoljad gondoltam rád mikor csináltam és megkóstoltam hogy neked is biztos jó lesz mert kis adagból is elkészíthető és finom.
Ezt (is) szeretem a recept-ajánlataidban, hogy egy embernek is lehet, érdemes elkészíteni. Ezt mindenképp kipróbálom !
Mari sok sikert és váljon egészségedre!
Megjegyzés küldése