😊
Elkészítés: tészta hozzávalóit összegyúrom és a fele mennyiséget zsírozott tepsibe reszelem/ azon amin a káposztát ill. az almát szoktuk reszelni/. töltelék hozzávalóit összekeverem a tojásfehérjét felvert habként adom a masszához kevés mazsolát és reszelt citromhéjat is szoktam bele tenni és előfordult már hogy pár evőkanál vaníliapuding port is tettem bele. Ezt a tölteléket rákanalazom a tepsiben lévő fél adag tésztára majd a töltelékre reszelem a tészta másik felét. Előmelegített sütőben 180 C fokon 30' sül. Mikor teljesen kihűlt akkor szeletelem és porcukrozom 😋📌A fent leírt receptnél a tésztáján kicsit változtattam mióta bejegyeztem ezt a receptet. Csökkentettem a tészta hozzávalóinak mennyiségét:30 dkg liszt 10 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor, 1/2 csomag sütőpor, 1 cs. vanília cukor, 1 db tojássárgája, 20 dkg margarin , a töltelék maradt az eredeti így vékonyabb lett a tészta a fotó erről a változatról készült. (Ha az eredeti tészta receptjét választod tölteléket lehet duplázni!)
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
Ez nálunk is nagy kedvenc, kicsit nagyobb adaggal készül és én csak a tetejét reszelem, az alját kinyújtom pici sodrófával a tepsiben, majd az ujjaimmal körbenyomkodom. Dupla túróval töltöm. Szinte minden ünnep szereplője!;) Ajánlom és is mindenkinek!
Tiffanylda van úgy hogy én is a kicsit nagyobb adagból készítem, de ha kevesebben vagyunk úgy vettem észre elég ez a csökkentett mennyiség , köszi.
Megjegyzés küldése