Hozzávalók:35 dkg. liszt, 1 egész tojás, 5 dkg. cukor, 20 dkg. margarin,/ vagy 15 dkg. zsír/, 1 dl tej, 1 dkg. élesztő, csipetnyi sütőpor, csipetnyi só, töltelék:12 dkg. dió,12 dkg. cukor, és sárgabaracklekvár.
🌸
Elkészítés: Élesztőt felfuttatjuk, összedolgozzuk a többi hozzávalókkal sima tésztának majd 3 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kinyújtjuk tepsibe tesszük az első tésztalapot amire rákenünk a lekvárból és megszórjuk a dió és cukor keverékével erre még egy tésztalap azt is kenjük lekvárral szórjuk dió-cukorral amire rátesszük a harmadik tésztalapot. Fél órát pihentetjük majd villával megszurkáljuk a sütemény tetejét és előmelegített sütőbe tesszük ahol 180 C fokon 30' sütés után készen van hagyjuk teljesen kihűlni és ezután gőz fölött megolvasztott étcsokoládéval bevonhatjuk.
Mikor a tészta kihűlt tortabevonót /vagy saját készítésű csokoládé mázat/ teszünk a tetejére!
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése