Hozzávalók: 1/2 kg. liszt, 2 dkg. élesztő, 2,5 dl tej, 2 db tojás, 4 dkg. margarin, 10 dkg kristálycukor, 2 mokkáskanál fahéj
🌸
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatom, a tojást 3 evőkanál cukorral kikeverem pici sót teszek bele és a langyos tejjel elkeverem . A liszt közepébe öntöm a felfuttatott élesztőt és a cukros tejet amibe elkevertem a tojást. Először fakanállal , majd kézzel jól összedolgozom, bedagasztom meglangyosítom a margarint és azzal is dagasztom még egy kicsit. Letakarom konyharuhával és megkelesztem . Mikor már szépen megkelt a tészta kiborítom a gyúródeszkára és késsel csíkokat vágok le amit egyenként megsodrok a kristálycukor és fahéj keverékében megforgatom és összetekerem a két végét .(Úgy is lehet , hogy megsodorva karikába.)
Amikor kész vagyok az egésszel sütőpapírral bélelt tepsibe rakom nem túl közel egymáshoz és előmelegített sütőben 200 fokon 30 ' alatt szép barnára sül.
Mikor kiveszem a sütőből leszedem a papírról mert odaragad ha sokáig van rajta.
Nagyon finom és olcsó sütemény!
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
Nagyon szépek! Egy bögre kávé mellé szívesen elmajszolnám. :)
Nagyon guszta.
Tücsök Bogár, Kati: köszi
Megjegyzés küldése