Hozzávalók: paprika- paradicsom, vöröshagyma, só, tejföl
🌷
Elkészítése: Feldarabolom a zöldségeket/ paprika, paradicsom vöröshagyma/. Általában úgy szoktam darabolni ahogy készítem a lecsót is , majd teszek rá sót bőven.. Hagyom egy kicsit a sóban állni, ezután a levéből leöntök és ráteszem a tejfölt amivel összekeverem óvatosan és hűtőbe teszem egy kis időre.
Nagyon finom köretnek: rántott hús vagy parizer , fasírt esetleg rántott krumplihoz is !
Ugyanilyen módon lehet készíteni tejföl helyett salátalevet öntünk a feldarabolt zöldségre és akkor savanyúságként fogyasztható !
Az arányok tetszés szerintiek.( Általában amit én szoktam készíteni az egy nagy fej hagyma 3 db. paprika 2 db paradicsom 1 tejföl.) ez a mennyiség attól is függ hogy nyáron vagy télen készítem, mivel azért nyáron olcsóbbak a zöldségek!
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
Finom lehet, a friss zöldségek a tejföllel, hm...
Kati: nagyon finom akár csak friss kiflivel is!
Megjegyzés küldése