Hozzávalók: 2-3 nagyobb fej vöröshagyma, 2 tojás, zsír, só,
Elkészítése: a hagymát karikára fölvágom. A zsírt felforrósítom majd a hagymát beleteszem egy kicsit megkavarom, lefedem 5-10 percig hagyom a párában dinsztelődni. Ezután beleöntöm az előzőleg külön pohárban felvert tojást megsózom megkavarom és hagyom hogy megsüljön.
Tetejére csípős paprikát és zöldséget teszek!
5 megjegyzés:
Nálunk ezt hagymatokánynak hívják, és puliszkával meg uborkasalátával isteni! Jaj, és a legeslegfinomabb tavasszal, nyár elején újhagymából.:) Úgy próbáltad?
Jó magyaros izeket hozol mindig Évike, a gyerekkorom izei idéződnek fel itt nálad:) Nagyon sokszor készült nálunk hétvégi reggelire.
Bizony finom nyári reggeli vagy vacsora lehet.
sedith: köszi! Újhagymából talán egyszer csináltam.
trollanyu:Azt úgy szeretem mikor azt mondjátok hogy gyerekkorotok ízeit találjátok meg nálam!Örülök !
Kati: Ez így igaz nekünk most vacsora volt!
Hasonló reggeli készült nálunk a hétvégén.:)
Megjegyzés küldése