Hozzávalók: 20 dkg. porcukor, 20 dkg. margarin, 20 dkg. rétesliszt, 5 db tojás, 1/2 cs. sütőpor, 2 ek. rum/vagy aroma/ 1 kg sárgabarack, csipet só.
🍑
Elkészítése: a margarint a porcukorral és egy csipet sóval habosra kevertem. Hozzáadtam a tojások sárgáját, a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojásfehérje felvert habját .Belekevertem a rumot és kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöttem. A sárgabarackokat megmosás félbevágás, kimagozás után a vágott felükkel lefelé a tészta tetejére raktam. Forró sütőbe toltam 5 ' erős lángon, majd 200 fokon 25' sütöttem. Porcukorral meghintve tálaltam.
Jó étvágyat kívánok !
8 megjegyzés:
Szia Éva! Guszta ez a süti. Most találtam meg az oldaladat, nagyon tetszik. Hasznosak a takarékos receptjeid, időnként nagyon jól jönnek. Jövök még. :)
Éva, nagyon szorgalmas vagy:) Finom lepény, biztos az unokád is szereti:)
Petra! Üdvözöllek! Örülök hogy idetaláltál!Én is megnéztem az oldalad, akkor majd szomszédolunk!
trollanyu:A kis unokám nem ebben a városban lakik, de biztos hogy szívesen megenné szereti általában amit a nagyi süt !
Nagyon finom lehetett!! Csakúgy, mint a túrós csuszád!! Mindkettőre beneveznék, még ha nagy zabásnak tartanál is :D !!
Maria: Szívesen adok mind a kettőből, gyere!
Kedves Éva!
Későn jöttem, már biztosan nem jut ebből a nagyon guszta és finom sütiből, bár szívesen megenném.
Mrita: Van még azért számodra 1-2 szelet!
Csodaszép lett! Mi is szeretjük ezt az egyensúly tésztát, gyors is, finom is és kiadós is! :))
Megjegyzés küldése