Hozzávalók: 30 dkg. liszt, 13 dkg. reszelt sajt, 15 dkg. margarin, 1 tojás sárgája, 85 g tejföl, 1,5 teáskanál só, 1 kávéskanál szódabikarbóna. Tetejére 1 tojás, 5 dkg. reszelt sajt.
🌷
Elkészítése: A hozzávalókat alaposan összegyúrtam és hűtőbe tettem 30'. Ezután kinyújtottam 3 mm. vastagságra és perec nyomóval kiszaggattam. A tepsibe sütőpapírt teszünk és úgy pakoljuk rá a tésztát.Tetejét tojással megkentem és rászórtam a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 200 fokon 15' .
Megjegyzés:Előzőleg már volt egy sajtos perec receptem amit eddig használtam , de ez sokkal finomabb! Most csak a fenti hozzávalók feléből készítettem el, abból lett egy nagyobb tepsivel, de karácsonyra biztosan elkészítem a teljes mennyiségből!
Jó étvágyat kívánok!
16 megjegyzés:
Akkor biztos kipróbálom, köszi! van is ilyen perec kiszúróm.
Gyönyörűek!
Még életemben nem sikerült perecszaggatóval perecet alkotnom - általában rudakat szoktam vágni a tésztából a sikertelen kísérletek után!
:-)
Én is ezt a receptet használom, csak nekem nincs perec kiszúróm,ezért rudacskákat készítek.Tényleg nagyon finom.
Éva, ez nagyon jó!:) Mármint, hogy eszembe juttattad a perckiszúróma!:) Már idejét nem tudom, mikor használtam...
Nagyon guszták, szépek a pereceid:)
De jópofák azok a kormány alakúak! Olyan kiszúró is létezik? Nekem perec alakú van. Ezt a receptet én is kinéztem a Nosaltyn:-)
Ha már ilyen kedvesen ajánlod, akkor ki fogom próbálni:) Amint lesz sütőm! Nekem se nagyon szokott sikerülni a pereckiszúróval, igaz azenyém régi, még anyukámé volt:)
Lányok: Eddig nekem fémből volt perec kiszúrom! Most nem olyan régen kaptam ajándékba ezt a fajta kiszúrot amiben perec alakú és kerek forma van szerintem ez műanyag de nagyon jó.Mind a kétféle kiszúrónál azért lényeges hogy minden kiszúrás előtt mártsuk a lisztbe a formát.
Anyukám szokott ilyen sajtós perecet sütni mindig > ebben Ő a profi, Én még nem "vetemedtem" rá eddig. :) Jól néznek ki a Te pereckéid is > most elropogtatnék belőle...
Szuper Ünnepi recepteket látok Nálad, csak mostanában nincs időm kommentet írni! Az a narancsos trüffel például kifejezetten csábító :) Aztán jöhetnek a sós perecek utána!
Gabriella: Köszi!Nyugodtan vegyél!:-)
Bors and Pepper: Köszi! Ok vegyed, vigyed!:-))
Milyen mosolygósak!Hétvégén a telken kipróbálom,köszi!
The E.Art: Remélem ízleni fog mindenkinek!
Oh my goodness, I'm drooling! This looks so delicious! Can't wait to try it!
Loveforfood: Köszi! Bár nem tudok angolul!
Lehet inkább szilveszteri rágcsának sütöm meg, vagy ha majd sósat kívánok :D De lementve :D
Panna: Akkor is jó lesz sörkorcsolyának!:-))
Megjegyzés küldése