Elkészítése: A krumplit megmostam és héjában megfőztem, 1 db tojást szintén keményre főztem. A májat feldaraboltam csíkokra , az olajat megforrósítottam majd az apróra felvágott vöröshagymát megdinszteltem és erre tettem rá a májat amit megborsoztam kicsit sóztam majd a petrezselymet tettem hozzá amit előzőleg szintén összevágtam . Hagytam kicsit sülni majd levettem a tűzhelyről. A megfőtt krumplit és tojást megtisztítottam és felkarikáztam. Jénai edényt margarinnal kikentem majd a krumpli felét ebbe pakoltam megsóztam rápakoltam a tojás felét majd a májat kanalaztam rá . A tejfölbe tettem az 1 tojássárgáját kevés borsot szórtam bele elkevertem és ebből kanalaztam a májra majd reszelt sajttal szórtam meg. Ezután ismét krumpli-tojás-máj-tejföl-sajt a tetejére még jutott egy kicsi krumpli arra öntöttem a maradék tejfölt és rászórtam a sajtot. Előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem.
Jó étvágyat!
9 megjegyzés:
Tetszik nagyon ez a rakott krumpli-verzió, imádom a csirkemájat! Mentettem is! :)
Ez nagyon jól néz ki! Megcsinálom valamikor.Köszi a receptet.:-)
Tetszik az ötlet,finom lehet! Ebben a verzióban még nem ettem,de szivesen enném:))
Finom lehetett!!
ezt a variációt rakott krumplira még sosem hallottam, de igen jól hangzik)))
teller-cake:Köszi! Majd meglátod mennyire finom!
Anikó: Köszi!
Böbe: Köszi! Most csináltam először, de nagyon finom!
Maria: Nagyon finom volt! Bár nekünk ez a mennyiség is két napra elég!
Málna konyhája: Egy újságból néztem ki eddig még én sem ettem, de vonzó volt számomra is ezért próbáltam ki.
Nekem is bejövős ez a rakott májas verzió. Na majd igyekszem nem elfelejteni :)
Én sem ettem még így, de tetszene:)
Panna: Örülök ha tetszik!
Kati: Biztos , mert nagyon finom!
Megjegyzés küldése