😊
Elkészítése: A káposztát átmostam kicsit majd kinyomtam a levét. 2-3 ek. olajat forrósítottam és megpirítottam benne a káposztát. A krumplit lereszeltem sót hozzátettem és annyi lisztet tettem hozzá amennyitől jó nokedlire hasonlító állagú tésztát kaptam. Forrásban levő enyhén sós vízbe szaggattam majd kiszedtem leöblítettem a tésztát rátettem a káposztára és összekavartam.😋
Jó étvágyat!
6 megjegyzés:
Szeretem nagyon a sztrapacskát, d emég sosem hallottam káposztás változatról. Finom lehet.
Biztosan nagyon finom lehet! Habár még nem ettem ilyet,de nagyon meg kóstolnám:))
Édeskonyha: Ha szereted, érdemes egyszer kipróbálnod így ezzel a káposztával. Már úgy is készítettem hogy csak nokedlit csináltam a pirított hordós káposztához az is nagyon finom!
Böbe: Biztos hogy nagyon ízlene!
Nálunk a gyerekek szeretik nagyon a káposztás sztrapacskát, ebből is az édes, pirított káposztával készültet! :) Szerintem a savanyú káposztás is nagyon finom, nagyon jól néz ki nálad is! :)
Kipróbálható még savanyú uborkával is. Én az u.n. "sós uborkát" szoktam eltenni, ennek igen intenzív kapros íze van - hasonlít a nyári kovászosra. Nagyon picike kockákra vágtam és káposzta helyett azt szórtam a sztrapacskára. Az se volt rossz.
hankka: Abból is szoktam csinálni, de ez is nagyon finom!
aranyos fodorka: Érdemes lenne kipróbálnom, nem hangzik rosszul?
Megjegyzés küldése