2012. november 2., péntek
Gesztenyés tátracsúcs
Hozzávalók: tésztához: 12 dkg. liszt, 4 dkg. porcukor, 8 dkg. margarin, 1 tojássárgája.krémhez: 25 dkg. gesztenyemassza, 20 dkg. margarin, 2 ek. porcukor, pár csepp rumaroma, + szeletelt mandula, étcsokoládé.
Elkészítése: a tésztához valókat jól összegyúrtam majd vékonyra kinyújtottam és kis méretű szaggatóval(enyém 4 cm.volt) kiszaggattam majd tepsibe tettem. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10' . Közben elkészítettem a krémet.Hozzávalókat jól kikevertem majd nyomózsákba töltve a kerek lapokra nyomtam a krémből és a tetejébe szúrtam 2 db mandulát. Hűtőbe tettem kicsit dermedni. A csokoládét gőz fölött megolvasztottam és kanállal csurgattam a krémre és ezt is hagytam dermedni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Hmmm... Szeretem a gesztenyés sütiket, ez is biztos nagyon finom.
Nagyon jól néz ki:))
Ó, milyen fincsi lehet! :) Tészta is, gesztenyekrém is, meg még csoki is, nagyon tetszik! :)
Nálam is pont gesztenyés bejegyzés van:) Nagyon jó, ezt nem is ismertem, imádom a gesztenyét:)
Édeskonyha: Akkor neked való ez a süti is!
Jámborné Budai Mónika: Köszi!
hankka:Örülök hogy tetszik és nagyon finom!
trollanyu: Majd megnézem a tiédet is mert imádom én is a gesztenyét!
Megjegyzés küldése