🍄
Elkészítése: A zöldséget a ételízesítős vízben puhára főztem, leszűrtem és villával összenyomkodtam. Az olajat megforrósítottam majd az apróra összevágott vöröshagymát és fokhagymát megdinszteltem. Ezután hozzátettem a gombát amit megszórtam borssal, sóval és csípős paprikával nagyon kevés vizet öntöttem rá.Nem kellett sokáig főznöm mivel már abált volt a gomba , kevés főzés után bele öntöttem a összetört zöldséget megszórtam liszttel hozzátettem a babérlevelet a tejfölt és felfőztem együtt az egészet. Mikor készen lett akkor tettem még bele 1 ek. mustárt amivel jól elkevertem.
Zsemlegombóchoz: felkockáztam a zsemlét , zsiradékon megpirítottam majd edénybe téve tejet öntöttem rá. Kevés liszthez(3-4 ek). tettem a tojást , sót 1 db kisebb krumplit lereszelve(ezt most olvastam, de ott főtt krumpli volt , egy kicsit elnéztem én nyersen tettem bele de jó lett szerencsémre), majd hozzá öntöttem a zsemlét és még tettem hozzá lisztet és egy kevéske vizet. Jól összedolgoztam és vízbe mártott kanállal adagoltam a forrásban lévő vízbe a gombócokat.😋
Jó étvágyat kívánok !
7 megjegyzés:
Pont ma reggel gondoltam, hogy vadast kéne készíteni és milyen jó ötlet gombával! Nagyon szeretem a gombát de olyan ritkán főzök vele..:)
teller-cake: Nagyon finom volt, sőt még maradt, holnap egy kis tésztát főzök ki hozzá!
Mindig tanulok valami újat Nálad! Ez a vadas is nagyon finom lehet. Kipróbálandó!:-)
Jaj, de szeretem!Én krumplis gombóccal szoktam tálalni.
Finom ebédetek volt, és holnap is az lesz!
A páromnak ez nagy kedvence lenne, ki fogom próbálni ha lesz egy kis időm.
HajniZoli: Örülök hogy találsz olyat ami megnyeri tetszésedet! Egészségetekre!
marisz57: Krumplis gombóccal is finom lehet.Ma azért tésztát főzök ki hozzá!
Lilla: Kedvezzél neki , de most gondolom a kis Patricia leköt kellően!
Szeretem a vadas mártást bár régen készítettem. De jó, hogy írtál róla!
Megjegyzés küldése