Hozzávalók: 2 db tojás, 20 dkg. liszt, só.
Elkészítése: A hozzávalókat alaposan összegyúrtam/egész pici víz kellett hozzá/ majd kinyújtottam a tésztát vékonyra. Derelyevágóval kb. 3x3 kockákat vágtam és a tésztát középen összecsíptem kicsit így hagytam száradni. Ez a kép már a kiszáradt tészta.
Ui: napokban valami finom szósszal fogom elkészíteni .
10 megjegyzés:
Óriás ötlet! Köszönöm!
Nagyon ügyes vagy Éva! Vasárnap én is tésztát gyártottam, mert Nagyfiúnak fájt a hasa és tudtam, ezt legalább megeszi, valamint volt még 6 db gyönyörű sárgájú magyar házi tojás Keresztanyámtól. Ebből nálam széles metélt és keskeny metélt lett. Valamint tovább tanulmányoztam a hamisítvány olasznak mondott tésztagépem működését. Lassan, hogy minden csavart meghúzok, beállítok, helyére rakok, egészen használható kis gépet kapok. :-)) Lefotózom a tésztámat én is és felrakom. Aztán csinálom masnit, mert annyira aranyos! :-))
Azt a betyár hétszázát :-) Ez ám a türelemjáték - eszméletlen jó lett!
Adok egy jó tippet, ha esetleg nem ismered, nagyon jó ötleteket találsz itt:http://tisztateszta.blog.hu/
De nagyon helyeskék lettek! :) Erre már végképp nincs időm, pedig nagyon szépek, érdemes lenne házilag készíteni! :)
Én is szoktam masni tésztát csinálni.Valóban türelem játék,de megéri!
Ez igen Éva! Volt türelmed hozzá! Ott a gépem, szoktam néha én is készíteni, de eddig csak géppel, gyorsabban ment:-) most olyan kedvet kaptam hozzá, hogy képes lennék nekifogni:-)
Horváth Emerencia örülök hogy tetszik!
gionetta köszi! Most én csak kézzel nyújtottam, nekem egy egyszerű csak nyújtó vékony és szélesmetélt tésztát csináló gépem van. Néha szoktam használni. Leginkább nagyon szeretem a lebbencstésztának a nyújtására. Nagyon jó kis géped lehet akkor használhatod amikor kedved vagy időd van:)Kíváncsi leszek rá hogy miket gyártottál?
Chef Viki köszi.Úgy vagyok vele hogy ha valami foglalkoztat kíváncsi vagyok az eredményre akkor nagyobb türelmem van hozzá.Nem sok időbe telt kb.összeállítás nyújtás babrálás 3/4 óra.
Márti köszi már felfedeztem az oldalt nézegettem nála más formában volt kerekre vágta szerintem úgy még babrásabb mert a "hulladékot" újból nyújtani kéne!
Hankka köszönöm! Egyszer ha nagyon unatkozól próbáld azért ki!
Kata ha blogodon van megnézem hátha más a technikád!
HajniZoli köszi ha unatkoznál ami gondolom nem sokszor van, akkor próbáld ki.
Ó, Éva! Nagyon türelmes vagy, szuper! Két személyre elmegy.., de nálunk??? Éjszakázhatnék!:DDD
Valamikor csak gyúrt tésztát ettünk, semeddig se tartott megcsinálni! Ma már eszembe se jut, pedig mennyivel finomabb volt és olcsóbb!!! Csipetkét, lasagne tésztát és max. a halászléhez még gyúrok, a többit veszem.
Tiffanylda el is hiszem hogy ahol nagy a család ott ez nem megoldható. Én sem mindíg gyúrok, csak ha kedvem van hozzá!
Megjegyzés küldése