2013. május 16., csütörtök

Babos kukorica burgonyával

Ezt az ételt egy napilapban találtam, volt  itthon  40 dkg. babos kukorica mexicói szósszal  ennek a felhasználásával készítettem el. Nagyon finom volt.
                                                                           
Hozzávalók:  1 db vöröshagyma,  2 db közepes burgonya,jelen esetben  babos-kukorica konzerv ,(ha ez nincs, akkor bab és kukorica ) kevés szalonna, fűszerek: só, pirospaprika, csípős paprika, 1 ek. ételízesítő, 1 mk. majoránna., 1 db paradicsom, fél paprika.
Elkészítése: A szalonnát csíkokra vágtam  majd kisütöttem , rászórtam az előzőleg feldarabolt vöröshagymát megdinszteltem. Pirospaprikát szórtam a hagymára   a felkockázott krumplit  hozzátéve valamint az ételízesítőt,majoránnát, felkockázott paradicsomot, paprikát és annyi vizet öntöttem rá hogy éppen csak ellepje. Mikor már puha volt a krumpli akkor öntöttem hozzá a babos-kukoricát .Készre főztem az egészet.( Mivel ez konzerv volt nem kellett sokáig főzni!)
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon finom egytálétel lehet, ha van benne krumpli is, a fiúk nagyon szeretnék,az a kedvenc:)

Éva írta...

trollanyu nagyon finom. Eddig ilyen összetételben én még nem csináltam, kíváncsiságból készítettem el de nagyon ízlett!