Hozzávalók:/fél adagból készítettem azt írom le/ 25 dkg. liszt, 1/2 cs. sütőpor, 12,5 dkg. cukor, 10 dkg. zsír, 1 db tojás, 1/2 cs. vaníliás cukor, 1 ek. kakaópor. Lekvár a töltéshez.
😊
Elkészítése: A lisztet a zsírral elmorzsoltam majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrtam,nekem kb. 2 ek. tejet kellett még tennem a tésztához. A tésztát ketté osztottam az egyik felébe tettem a kakaóport és jól összegyúrtam vele. A tésztát egyenként kinyújtottam 2-3 mm. vastagra majd kiszaggattam és zsírozott tepsibe pakoltam. A világos tészta tetejét kicsit villával megnyomogattam és kristálycukorral beszórtam. Előmelegített sütőben 200 fokon 15' alatt megsültek. Ezután a barna tésztát megkentem szederlekvárral ill. sárgabaracklekvár - darált dióval összekeverve és a fehér tésztát rápakoltam.Ebből a mennyiségből 20 db sütemény lett.😋
Jó étvágyat!
11 megjegyzés:
Egyetértek, ez a keksz is bizonyítja, minél egyszerűbb annál finomabb!
Mély igazságot írtál le :)
Ki fogom próbálni!!! Mert ha te azt mondod valamire, hogy nagyon finom, akkor az tuti nálunk is nagyon bejön :o))) Köszönöm a receptet!
Ez így igaz, ahogy írod! Ezt nem ismertem! Nagyon egyszerű és finom lehet...
Minden jót kedves Éva!
Szépek, ezt már én is kinéztem:)
Márti az biztos, ezekhez a süteményekhez általában mindíg olyan hozzávalóra van szükség ami megtalálható mindennap a konyhában. Nagyon finom ez is.
Vicuska köszi!
Timi örülök hogy szerinted egyezik az ízlésünk. Próbáld ki mert nagyon finom.Egészségetekre!
Flóra köszönöm!
Kati köszi!
Nagyon jók lettek, be is raktam a recept mellé:))
Aláírom amit mondasz Éva. Tudtak valamit az őseink! Megkóstolnám ezeket a sütiket is, nagyon jól néznek ki.
Jámborné Budai Mónika köszönöm!
HajniZoli köszi!
Elneveztem "sírig tartó" süteménynek :) Gyerek korom óta szeretem, anyukám sütötte, aztán én is már kiskorom óta, mert nagyon egyszerű, ma már az unokáimnak is, akiknek szintén kedvenc! :)
Mária találó az elnevezésed. Utólag vettem csak észre hogy egy régebbi szakácskönyvemben is szerepel ez a recept ott nem kakaópor hanem csoki reszelék van a barnás részbe de hasonló finom az is. Köszi hogy megosztottad gondolatodat!
Megjegyzés küldése