Hozzávalók: 1/2 kg. csirkemáj, 2 db tojás, liszt, prézli, köretnek:petrezselymes krumpli, uborkasaláta.
Elkészítése: csirkemájról a szívet levágtam/később jó lesz levesbe/ megmostam majd papírtörlővel felitattam a vizet róla. Tojást felvertem a májat lisztbe tojásba majd prézlibe forgattam és forró olajban megsütöttem. Az edényre amiben sütöm fedőt teszek és mielőtt megfordítom a májat leveszem a tűzhelyről az edényt úgy veszem le a fedőt és fordítom meg a májat majd ismét visszateszem a tűzhelyre és készre sütöm.(májat csak sülés után szoktam sózni) A krumplit megtisztítottam felkockáztam és megfőztem enyhén sós vízben majd leszűrtem . Kevés olajban hagymát dinszteltem és apróra vágott petrezselymet tettem hozzá. Ezt öntöttem a leszűrt krumplira. Uborkasaláta: Az uborkát megpucoltam legyalultam besóztam letakarva hűtőbe tettem kb. 15'-re. Ezután kinyomtam a sós levet az uborkából tálba tettem és felöntöttem vízzel amit kevés cukorral és ecettel ízesítettem.
Jó étvágyat!
8 megjegyzés:
Hát ezt most én is szívesen megenném! Nagyon jól néz ki!
Nagyon finom ez a menü! :o)
Az egyik szomszédom úgy készíti az uborka salátát, hogy nem önti le róla a levet, hanem azt ízesíti...kipróbáltam én is és valóban finom :o)
Imádom a rántott csirkemájat, de amióta felrobbant és megégette a kezemet (szerintem örökre őrzöm majd a nyomát)megharagudtam,és azóta sem sütöttem!
Igen, a máj nagyon robbanós:) Így még nem készítettem, de fonom lehet:)
Évikém akkor most ezt vinném ebédre...Imádom!
Csigabige köszi, már sajnos nem tudok ajánlani de legközelebb jó?:-)
Timi köszi, biztos hogy finom úgy is talán kicsit sósabb .
Márti azért szoktam én letakarni, most mikor sütöttem is akkorát durrant de fedő rajta volt.
Kati vigyázni kell vele az biztos.
Illéskrisz Konyhája bevenné a kis hasad?:-)) Sajnos már elfogyott mert én is nagyon szeretem.
Jókor jött ez a recept. Holnapra csirkemájat terveztem, így változatosabb lesz. Köszönöm!
HajniZoli örülök hogy segíthettem!
Megjegyzés küldése