😉
Elkészítése: 1 dl tejben a cukor felével és az élesztővel kovászt készítettem hagytam felfutni. Liszthez adtam a többi hozzávalót és az élesztővel együtt jól bedagasztottam. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztettem. Enyhén lisztezett deszkán óvatosan átgyúrtam cipó alakra formáztam és egy sütőpapírral bélelt ovális edénybe tettem ahol még letakarva 20' pihentettem. Közben a tésztának a tetejét bevágtam késsel. A sütő aljába tettem edénybe vizet és előmelegítettem a sütőt . A papírral együtt egy tepsire pakoltam a kenyeret langyos vizes ecsettel átkentem és 220 fokon 40' sütöttem. Rácson hagytam kihűlni !Nagyon finom puha kenyérke lett!Ui: A receptet innen hoztam nagyon kicsit változtattam rajta .
Jó étvágyat!
6 megjegyzés:
Guszta lett a kenyérkéd, és biztosan finom is!
Nagyon finom lehetett!!
Szép lett :) olyan régen sütöttem kenyeret!
Nagyon szépre sikerült, a házi kenyérnek nincs párja, az biztos:)
Szép lett a kenyered nagyon! Készülök én is sütni valamilyent, elég régen nem sütöttem.
Böbe köszi nagyon finom !
janka kovács köszi finom volt!
Márti Köszi, most olyan hűvös is van süssél!
trollanyu köszönöm , nekem és a férjuramnak is ez most nagyon ízlik.
HajniZoli köszi, legalább kicsit melegszetek is még sül:-)
Megjegyzés küldése