2013. május 28., kedd

Zsúrkenyér

                                                                           
                                                                           
Hozzávalók: 45 dkg. liszt, 2 csapott tk. só, 2 csapott  ek. cukor, 2 dkg. friss élesztő, 2,5 dkg.olvasztott margarin, 1,5 dl langyos tej, 1 dl langyos víz.
😉
Elkészítése: 1 dl tejben  a cukor felével és az élesztővel  kovászt készítettem hagytam felfutni. Liszthez adtam a többi hozzávalót és az élesztővel együtt jól  bedagasztottam. Letakarva meleg helyen duplájára  kelesztettem. Enyhén lisztezett deszkán óvatosan átgyúrtam  cipó alakra formáztam  és egy sütőpapírral bélelt ovális  edénybe tettem ahol még  letakarva 20' pihentettem. Közben a tésztának a tetejét bevágtam késsel. A sütő aljába tettem edénybe vizet és előmelegítettem a sütőt .  A papírral együtt egy tepsire pakoltam a kenyeret langyos vizes ecsettel átkentem és 220 fokon 40' sütöttem. Rácson hagytam kihűlni !Nagyon finom puha  kenyérke lett!
Ui: A receptet innen  hoztam nagyon kicsit változtattam rajta .
Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

Böbe írta...

Guszta lett a kenyérkéd, és biztosan finom is!

Györgyi írta...

Nagyon finom lehetett!!

Márti írta...

Szép lett :) olyan régen sütöttem kenyeret!

trollanyu írta...

Nagyon szépre sikerült, a házi kenyérnek nincs párja, az biztos:)

HajniZoli írta...

Szép lett a kenyered nagyon! Készülök én is sütni valamilyent, elég régen nem sütöttem.

Éva írta...

Böbe köszi nagyon finom !
janka kovács köszi finom volt!
Márti Köszi, most olyan hűvös is van süssél!
trollanyu köszönöm , nekem és a férjuramnak is ez most nagyon ízlik.
HajniZoli köszi, legalább kicsit melegszetek is még sül:-)