Hozzávalók: 1/2 l. tej, 10 dkg. búzadara, 1 ek. mazsola, cukor ízlés szerint, kevés vaníliacukor, reszelt citromhéj. + kb. 3 dkg. búzadara pirítani, olaj,
🌷
Elkészítése: A tejet feltettem a cukorral vaníliacukorral és a citromhéjjal főni majd beleszitáltam apránként a darát és a mazsolát amivel sűrűre főztem. Hagytam kihűlni közben a 3 dkg. darát kevés olajon megpirítottam csipetnyi sót hozzátettem és ráöntöttem kb. 1/2 dl vizet fedőt tettem rá gázt elzártam alatta és hagytam hogy a dara felszívja a vizet. A langyosra hűlt tejbegrízből gombócokat formáltam és megforgattam a pirított grízben. Kevés őszibarackkal tálaltam.
Ui: Akár kompóttal vagy cukrozott tejföllel is lehet tálalni!
Jó étvágyat kívánok !
4 megjegyzés:
Én aludttejjel készítettem hasonlót, az még hasonlított is a túrógombóchoz. Trollanyunál láttam. Ez a tejbegrízgombóc is jó ötlet. A mazsola benne főleg!
Így is nagyon finom lehetett, szép gusztán tálaltad, meg is jött az étvágyam :)
Aludttejjel készítettem én is, de így is finom lehet, jó ötlet!
Gerdi azt a receptet nem ismerem, elkerülte a figyelmemet trollanyunál úgy látszik. Finom volt ez is.
Katalin köszönöm!
HajniZoli ha már te is azt mondod akkor már valóban megnézem azt a verziót is!:)
Megjegyzés küldése