2013. október 2., szerda

Diós csavart

Ezt a süteményt most ismét egy reklám hatására  készítettem el  "próba szerencse" alapon! Még mondja azt valaki hogy nincs hatással a reklám  az emberekre?:-))
                                                                               
Hozzávalók:  30 dkg. liszt, 1 dkg. élesztő, pici só, 2 tk. porcukor, 1 tojás sárgája,  3 dkg. olvasztott margarin, kb. 1,5 dl tej, a kinyújtott tésztára: 4-5 ek. darált dió, 2 ek. kristálycukor, 1/2 cs. vaníliás cukor, kevés olvasztott margarin a tészta kenéséhez.
Elkészítése: Kevés langyos tejben cukorral az élesztőt megfuttattam majd liszthez adtam a többi hozzávalóval együtt és jól bedagasztottam. 1/2 óra pihenés után a tésztát enyhén lisztes deszkán átgyúrtam és kinyújtottam négyzet alakúra . Az olvasztott margarinnal megkentem és megszórtam a diós-cukros keverékkel. Kb. másfél cm.csíkokat vágtam a tésztából és megcsavartam  majd tepsibe tettem. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.

15 megjegyzés:

Hankka írta...

Szépséges rudak, nagyon finom lehet a kelt tészta a dióval! :) Nem is baj, hogy a reklám hatására hagytad magad elcsábulni! :)

GasztroManó írta...

Nagyon jól néz ki! :)

Elisabeth írta...

Guszta formája, és nagyon finom ize is lehet ennek a csavart diósnak. Nem is tul édes, és nagyon kivántatja magát!

gionetta írta...

Hű, de finom! Kismamánk jól van? Minden rendben? Annyira izgulok értük! :-))

Adél írta...

Jaj, ez kipróbálós!!! Imádom a diós süteményeket! Guszta nagyon :)

Névtelen írta...

Évi, Te tündér, olyan szép ez a csavart diós, kedvem támadt megsütni❤

Névtelen írta...

Egy kérdésem van:a felsorolásban a tejig tart a tészta, a többi sütés után kerül rá?

Éva írta...

Hankka köszi, én sem bánom mert nagyon finom.
GasztroManó köszi!
Elisabeth örülök hogy tetszik, finom és valóban egyáltalán nem túl édes.
gionetta finom nagyon.Köszönöm érdeklődésedet minden rendben és remélem hogy így is marad!
Aleda örülök hogy tetszik, köszi!
Emőke örülök hogy tetszik, remélem kipróbálod és akkor már az ízét is érzed hogy mennyire finom. Ahogy kinyújtod a tésztát megkened az olvasztott margarinnal és akkor szórod rá a cukros diót majd megtekered.Várom a visszajelzésedet hogy ízlett-e? Egészségetekre! Olyan az íze mint az aranygaluskának csinálhatsz hozzá akár finom madártejet is !

Névtelen írta...

Köszönöm, így már világos, láttam át is írtad;-))
Mindenképp megsütöm és referálok, puszillak!

HajniZoli írta...

Van hasznos reklám is:-) nagyon szépek ezek a csavart diósok!

Andicsek írta...

Mindenképpen elkészítem ezt a finomságot! Bár nekem darált mogyoróm van itthon. Köszönöm ezt a finomságot!

Éva írta...

HajniZoli hasznosak a reklámok csak néha már fárasztóan hatnak, köszi!

Okki írta...

Eddig csak sósan készítettem csavartat, de ez diós változat mindenképpen kipróbálandó. Biztosan nagyon finom, és szépek lettek a csavartak! :)

Csigabige írta...

Jaj, de szép rudak! :) Megennék egyet, kettőt belőle :)

Éva írta...

Okki próbáld ki ezt is mert nagyon finom, köszi!
Csigabige köszi, szívesen megkínálnálak csak...:-))